A ieșit bine!

By
Updated: April 13, 2019

Despre victoria tricolorilor cu Lituania, 28-23 la Târgoviște, prima din preliminariile EURO 2020 s-a scris suficient în mediul specialiștilor, cu analize tactice pertinente și cu calcule dătătoare de speranțe în perspectiva calificării. DB-sport subliniază astăzi aspectele din jurul organizării acestui meci în Polivalenta din Târgoviște, un eveniment care va rămâne în istorie drept o reușită, din toate punctele de vedere.

  1. Sala plină, atmosferă superbă. Poate cel mai important lucru – și în egală măsură neașteptat, tribunele Polivalentei s-au umplut într-o după-amiază de joi, chit că intrarea a fost pe bani, și nu gratuită, cum se întâmplă la baschet sau volei, inclusiv în cupele europene. Tichetele au costat 10 lei, e drept, s-au împărțit și invitații cluburilor cu secții de handbal din județ și nu numai: “Au venit sportivi de la Moreni, Pitești, Călărași, a fost interes mare pentru acest meci”, a vorbit arbitrul internațional Robert Harabagiu. Galeria de la Pitești a dat tonul scandărilor pentru tricolori.
  2. Organizare ireproșabilă. De la gazde, DJST Dâmbovița, forțe de ordine din dispozitivul local și firma de pază cu care are contract Federația, factorii responsabili s-au achitat cu brio de sarcinile organizatorice la un astfel de eveniment. Mulțumiți de ce au regăsit la Târgoviște, oficialii FRH au promis că vor lua în calcul municipiul reședință de județ din Dâmbovița ca și gazdă a unor meciuri importante și în viitorul apropiat.
  3. Lume bună în tribună. După mult timp, în Polivalentă au ajuns, in corpore, reprezentanți ai autorităților locale dar și oameni importanți din sportul dâmbovițean. De amintit că Primăria Târgoviște și Consiliul Local au sprijinit cu peste 60.000 lei organizarea meciului cu Lituania în Sala Polivalentă. Lotul naționalei a ajuns la Târgoviște de luni, cu trei zile înaintea meciului.
  4. Promovare bună pentru oraș și televizare pe postul național. Jocul a fost transmis în direct de TVR1, în comentariul de la fața jocului al lui Dragoș Cojocaru, probabil cel mai bun comentator de handbal al momentului. Televiziunile de sport naționale au trimis și ele echipe la Târgoviște, din păcate în plan local interesul jurnaliștilor a fost redus, cei mai mulți alegând să ignore evenimentul.

Ca și concluzie, a ieșit bine pentru toți cei implicați, o seară frumoasă cu handbal de calitate într-un oraș în care despre acest sport s-a vorbit în batjocură, pe măsura rezultatelor celor de la CSU Valahia, abonați de ani buni la ultimele locuri din Liga a II-a. Poate că n-ar fi rău ca șefii CSM Târgoviște, clubul cu cel mai consistent buget din județ, să se gândească la înființarea unei secții pe această ramură.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *