Asta nu e Chindia! Echipa lui Moldovan s-a făcut de râs cu CS Mioveni, 0-2 lângă Turn

By
Updated: September 8, 2018

Târgoviștea de astăzi nu mai are aproape nimic în comun cu echipa care în iunie se bătea pentru Liga I, ba chiar ținea în șah Voluntariul 120 de minute pe Eugen Popescu, în fața unei tribune pline. De la instalarea lui Moldovan, jocul e un chin, sistemul și titularii se schimbă de la meci la meci, chit că în primele etape s-au câștigat puncte, toate însă cu emoții mari, inclusiv la codașa Aerostar. Echipa a șchiopătat din debutul sezonului, dar fostul internațional – care nu mai antrenase nicăieri din toamna lui 2016 – a avut liniște la adăpostul victoriilor. Cu Mioveni, vineri, a fost de-a dreptul umilitor. Mai urât decât cu Argeșul și îngrijorător în perpectiva meciurilor care vin, teoretic mai dificile. Moldovan a început cu 4-2-3 -1, formulă care s-a dovedit falimentară. Mijlocul a fost catastrofal, ca și Dudea sau Vătavu pe linia de fund, sau Lungu pe flanc. Veteranul oaspeților, Ayza, a scos un penalty la imprudența lui Mihaiu (17), jucător venit (tot) pe filiera Dinamo, după un scurt sejur la Tr. Măgurele. Chindia a contat în atac doar pe Cherchez, două ocazii, în debutul și respectiv finalul mitanului. Moldovan a schimbat și oamenii, și sistemul, după pauză. Vătavu și Lungu au rămas la vestiare, fostul internațional apelând la clasicul 4-4-2. Tot oaspeții au punctat, și tot din penalty, într-o după-amiază urâtă pe Eugen Popescu: Aioani l-a secerat pe Năstăsie (65), iar Balint a trimis în stânga goalkeeper-ului dâmbovițean. De aici s-au întețit reproșurile și huiduielile din tribune, unde au venit peste 1.500 de oameni. “Fiecare e liber să spună ce vrea”, a comentat Moldovan după meci. În final, Florea s-a umplut și el de penibil, cu o execuție jenantă de la punctul cu var (90+3). În afara lui Neguț, fotbaliștii Chindiei s-au grăbit spre cabine, într-un cor de fluierături. La cum arată acum, echipa nu poate spera la promovare.

Chindia: Aioani – Martac, Vătavu (C. Dinu 46′), Dudea, Dumitraşcu – A. Lungu (Cr. Neguţ 46′), D. Novac – Mihaiu, L. Mihai, Cherchez (cpt.)(Crinel Stoica 71′) – D. Florea. Antrenor: Viorel Moldovan

Mioveni: Val. Sima – Kilyen, Celea, Burnea, Ct. Alexe – R. Lazăr, Mîrzeanu – Coşereanu (Rădescu 70′), C. Năstăsie, Ayza (cpt.)(Al. Neagu 84′) – Val. Balint (Al. Popescu 90+1′). Antrenor: Iordan Eftimie

Foto: captură Digisport

Comments

comments

4 Comments

 1. ionut

  September 9, 2018 at 7:36 am

  După victoria zdrobitoare a Petrolului la Petroşani, văd un eşec sigur al Chindiei la Ploieşti şi de asemenea faptul că antrenorul ar cam trebui să-şi dea demisia, inclusiv preşedintele clubului. Trebuie acţionat acum dacă se doreşte ceva, pentru că altfel lucrurile se agravează şi mai mult, încep comentariile răutăcioase din partea ziariştilor. Chindia şi-a făcut un nume în cele 3 ediţii trecute, iar acum va ajunge râsul ligii 2, cu un antrenor care nu ştie ce să facă la echipă. Este boem el, nu jucătorii…Un antrenor trebuie să-şi strunească jucătorii, să fie tot timpul cu gura pe ei, nu să stea liniştit pe bancă…Nu-l văd eu pe Moldovan aprig, este un tip cu bun simţ şi jucătorii ca dealtfel peste tot, te sancţionează dacă eşti bun. Bunătatea în ţara asta este înţeleasă altfel…Ştiu ce vorbesc pentru că lucrez cu oamenii de mult timp, am o vârstă, peste 50 ani…Baftă conducerii clubului. Noi trăim intens şi suferim pt tot ce se întâmplă acolo.

  • ilie ionita

   September 11, 2018 at 8:39 am

   Corect Ionut !!! Nu stiu ce va fi cu petrolul, dar cu acesta atitudine CHINDIA nu are sanse de podium . Poate nici nu se doreste acest lucru . Oricum dupa cum pornise si cum a evoluat ulterior , nu se doreste promovare. Asta este … din pacate pentru noi iubitorii fotbalului din Targoviste sa nu avem parte de bucuria promovarii CHINDIEI . Imi pare sincer rau !!!!

 2. ionut

  September 10, 2018 at 6:06 pm

  Vă rog să luaţi fotografia aia de pe site cu Chindia pe locul 1, după etapa 3. După încă 3 etape suntem pe locul 9 şi probabil coborâm şi mai mult peste încă vreo 3, spre locurile de la retrogradare. Nu vă mai amăgiţi, nu cred că mai avem cine ştie ce şanse la locurile din faţă. Aţi greşit că l-aţi schimbat pe cel care v-a dus în 3 ediţii pe locuri fruntaşe. Aduceţi-l înapoi să mai salvaţi ceva sezonul ăsta. Deja echipa este la pământ. Era de aşteptat…Această echipă a jucat împreună 3 ani, cu mici modificări. Cei noi sosiţi nu se ridică la nivelul celor care au evoluat aici. Ne mai trebuia întăriri, dar nu jucători valoroşi, nu cu rezerve de la alte echipe, care nu au jucat meciuri în picioare.Aţi luat jucători neperformanţi, nu valori. Croitoru, aşa cum era el ştia cum să-i strunească, ieşea mereu bine din situaţii neplăcute. Să-l văd pe Moldovan cum s-o descurca…Cred că este depăşit de situaţie…Baftă !

 3. ionut

  September 12, 2018 at 7:02 pm

  N-aş fi dorit să prezic catastrofa din seara asta, dar deja am făcut-o. Am ochi de specialist, deşi nu am jucat fotbal niciodată. Se vede de la distanţă totul, numai cine trebuie să vadă, se face că plouă. Ce bună ar fi o ploaie că n-a mai plouat demult.Mai glumim şi noi că este mare deranj la Chindia asta. Multă veselie acolo…Au crezut că sunt cei mai buni şi au ajuns în 3 etape de pe locul 1 pe 10 ! Incredibil dar adevărat. Mai rar o aşa contraperformanţă. Numai Moldovan o putea face. A fost el un bun atacant, dar ca antrenor este slab. Ghinion pe managerii noştrii. Afacere care te duce la faliment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *