Scaune goale, certuri și lacrimi, diplome colorate și campioane amărâte | Cum a fost la Gala sportului dâmbovițean

By
Updated: December 20, 2018

Miercuri la prânz a avut loc, la un restaurant din centrul Târgoviștei, cea mai tristă premiere a sportivilor dâmbovițeni din ultimele două decenii. Ca și bilă albă, premierea s-a făcut la final de an, și nu spre Paștele următorului, cum se obișnuia pe vremuri. Multe scaune goale, atmosferă de priveghi, dialoguri încinse, prezentator copleșit de bâlbe și emoții și diplome colorate, unele însoțite de plicuri cu câteva sute de lei, cam așa a fost la Gala Sportului Dâmbovițean, termen exagerat pentru ceea ce am văzut ieri la Târgoviște. Până și sistemul de premiere a fost modificat, mulți nu au mai înțeles nimic, cert e că luptele și-au tras din nou partea leului, în fruntea clasamentului, unde Cornel Cornea și fetele sale par de neclintit cel puțin 1.000 de ani de acum încolo. S-a lăsat și cu lacrimi sincere, maestrul Gigel Stan de la box având cel mai corect discurs într-o zi în care cei mai mulți au preferat să se laude unii pe alții și să stea cuminți la poze, chit că veniseră la festivitate cu bani de împrumut sau cu pantalonii rupți, năvălind apoi spre platourile reci și calde puse la dispoziție de gazda evenimentului. Am consemnat absențe cu nemiluita și dezinteres (aproape) total din partea autorităților pentru o premiere care în alte județe scutură serios bugetele primăriilor: ca și exemple, municipalitatea nu a trimis pe nimeni la gală, nici măcar pe Adrian Baicu, iar de la prefectură a ajuns o doamnă care n-a zăbovit mai mult de trei minute, suficient cât să își ridice buchetul de flori. De notat că Tănase Cătălin – director CSȘ Târgoviște, antrenor la CSȘ Târgoviște, antrenor pe la loturile naționale de baschet – a avut nevoie de ajutoare ca să transporte la mașină toate diplomele primite și că Ciprian Prisăcaru a fost premiat – tot cu o diplomă, că de bani nu duce lipsa – pentru merite deosebite în sport. În rest, destulă tensiune, ba chiar cu un dialog spumos între directorul DJST Claudiu Mănescu și multiplul laureat Cornel Cornea, la microfon, spre uimirea asistenței, câteva fete frumoase, „păstorite” de Alexandru Dumitru, sensei-ul abonat la plimbări pe bani publici și eternele promisiuni de mai bine pentru 2019, condimentele unei zile din care rămân câteva hârtii și niște poze.

Mușa, certat de Mănescu

Antrenorul secției de judo de la CSM Târgoviște a fost muștruluit în fața întregii asistențe de amfitrionul galei, directorul DJST Claudiu Mănescu. Mușa a mulțumit doar sportivilor, pentru efortul depus în acest an. “Nouă nu ne mulțumești, Mușa?” a replicat imediat organizatorul. Campion la acest capitol a fost – se putea altfel? – Nicu Tamaș, instructor sportiv la secția de box a CSM Târgoviște. Tamaș are totuși promisiunea oficialilor că sala de atletică grea va fi gata până la sfârșitul acestui an.

Cinci jurnaliști și Anda Ștefan

În afară de db-sport, alte patru site-uri de știri locale au avut reprezentanți la gala de ieri. Este vorba de ripostapenet.ro (Marius Dumitrache “Frățioru'”), dambovitapenet.ro (Andrei Aldea), jurnaldedambovita.ro (Cosmin Sava) și sportimpact.ro (Costin Mihai). Corespondentul Radio România Actualități, Anda Ștefan, a zăbovit câteva zeci de minute, la o altă masă decât cea rezervată presei. “Doar nu stați voi lângă o persoană așa controversată”, a vorbit omul pe care RRA se chinuie de un an să îl înlocuiască. DB-sport a scris în august despre posibile intervenții ale Andei Ștefan pentru încheierea unor contracte de promovare între Complexul de Natație și prietenii din presă. Tot pe subiectul presă locală, antrenorul de arte marțiale Marius Mihai, a făcut un apel către televiziunile târgoviștene să promoveze munca și rezultatele elevilor săi: “Poate merită și ei să apară. Am avut o discuție, la o televiziune regională care acum nu mai are sport deloc, și mi s-au cerut 1.000 lei pentru o știre”. De amintit că DB-sport a transmis ieri exclusiv LIVE VIDEO festivitatea de premiere de la Restaurant Nova. Interes în acest sens a manifestat și un site controlat de un angajat al Direcției de Asistență Socială Târgoviște, care ar fi cerut DJST câteva sute de lei pentru 45 de minute de filmare. “De unde bani pentru așa ceva? Noi abia am avut 15.000 lei să premiem sportivii”, au transmis angajații Direcției, care au refuzat oferta individului.

Foto: sportimpact.ro

Explicație foto: arbitrii internaționali de handbal Silviu Stănescu și Robert Harabagiu, alături de directorul DJST Dâmbovița, Claudiu Mănescu

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *