Cât plătește una dintre cele mai sărace comune din Dâmbovița pentru promovare online către site-ul unui angajat al Primăriei Târgoviște. Contracte uriașe între casierul de la Complexul de Natație și CJ Dâmbovița sau Primăria Titu

By
Updated: January 2, 2024

Context: DB-sport a scris ieri despre modul cum un site local, dbonline.ro, înțelege să verifice informațiile din surse înainte să le publice. Concret, o fumigenă aprinsă într-un balcon în prima zi a anului a ajuns subiectul zilei pe unul dintre site-urile plătite de autoritățile locale și nu numai, cu titlul “Incendiu uriaș în centrul Târgoviștei. Intervin mai multe mașini de Pompieri”. Fotografia, trimisă chiar de DB-sport.ro pe adresele mai multor site-uri de știri din Dâmbovița, a fost publicată imediat de dbonline.ro, însoțită de un text cu accente dramatice, dacă nu tragice. DBonline nu a contactat nici ISU, nici Poliția, nici Ambulanța, pentru a verifica veridicitatea celor primite. Site-ul amintit s-a dovedit unul de propagandă, iar rândurile de mai jos demonstrează cum se face presă în județul Dâmbovița. 

Angajat al Primăriei Târgoviște, contracte cu statul! Mii de euro pentru Parghel! 

Proprietarul dbonline.ro este Parghel Ionuț Mugurel, unic administrator al societății Mipado Web SRL. Parghel este angajat al Primăriei Târgoviște, Direcția Complex Turistic de Natație, de unde încasează lunar peste 5.000 lei net. Veniturile sunt completate din afaceri cu statul ale societății pe care o administrează, cu o cifră de peste 124.000 lei în 2022, evident în creștere anul trecut, cu precizarea că pentru 2023 nu au fost depuse încă datele contabile. Prin comparație, în primul an de activitate al firmei lui Parghel, cifra de afaceri abia dacă sărise de 7000 lei, vorbim de 2017. În prezent, Mipado este abonată la contractele cu autoritățile locale, spre 30 de înțelegeri parafate doar în 2022 și 2023, unele dintre ele pe mii de euro. Spre exemplu, Primăria Pucheni, comuna natală a celui amintit, a alocat în aprilie 4.800 de lei pentru servicii de promovare online (!), contract valabil până la 31 decembrie 2023, bineînțeles cu posibilitate de prelungire. La rândul lor, cei de la CJ Dâmbovița i-au oferit lui Ionuț Parghel 6.400 lei în aceeași lună a cadourilor, aprilie 2023, pentru… mediatizarea conferințelor de presă. Angajat al Primăriei Târgoviște, Parghel primește constant bani de la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, instituție aflată în subordinea… ați ghicit, Primăriei Târgoviște! 400 lei în noiembrie pentru mediatizarea Orășelului lui Moș Crăciun pe site-ul unde sunt sunt postate informații pe care nu le verifică nimeni, așa cum am scris mai sus.

Câteva dintre ultimele contracte încheiate de firma lui Parghel Mugurel cu statul, conform SICAP:

20 noiembrie 2023: 400 ron Teatrul Tony Bulandra “Promovarea evenimentului Orășelul lui Moș Crăciun”

12 octombrie 2023: 400 ron Teatrul Tony Bulandra “Promovarea Festivalului Crizantema de Aur”

23 august 2023: 500 ron Teatrul Tony Bulandra “Promovarea evenimentului Zilele Cetății Târgoviște”

12 mai 2023: 600 ron Teatrul Tony Bulandra “Promovarea Festivalului Babel”

24 aprilie 2023: 4.800 ron Servicii de promovare Comuna Pucheni

6 aprilie 2023: 6.400 ron mediatizare conferințe de presă Consiliul Județean Dâmbovița

3 martie 2023: 6.000 ron servicii de promovare pentru cetățenii orașului Titu

PS. Într-o situație asemănătoare s-ar afla, ne-au transmis surse de încredere, și purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgoviștei, d-l George Enache. Vom reveni :). 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *