Ghergu mut! De ce nu își cere fostul președinte al Chindiei salariile restante + cum a stat “preș” în fața autorităților locale ani buni. Salarii de mizerii plătite colaboratorilor și refuz incredibil de a juca acasă un meci important

By
Updated: December 6, 2023

Marcel Ghergu împlinește astăzi 60 de ani! Și aproape un an de când nu a mai primit vreun salariu de la Chindia, club unde a fost președinte din vara lui 2014 până în luna iunie a acestui an. Până să fie dat afară de cuplul Ștefan – Stan, Ghergu avea un salariu de 19.000 lei lunar, adică mai puțin de 4.000 de euro, ca și președinte de club de Liga 1. Chindia îi e datoare cu 130.000 lei, potrivit unor documente ajunse în posesia DB-sport.ro, salarii restante din prima jumătate a acestui an. Practic, în 2023 Ghergu nu a primit niciun leu de la Chindia, asta în mod teoretic :).

Fostul președinte susține că ar fi avut o înțelegere de plată cu clubul, scadentă la 30 noiembrie. “Nu i-au dat nimic, îl duc cu vorba, dar nici el nu mișcă vreun deget, probabil primarul și președintele CJD îl au la mână cu ceva. E de neînțeles cum ar renunța cineva la o asemenea sumă, peste 25.000 de euro, bani cuveniți din salarii”, vorbesc sursele noastre. Practic, Ghergu este singurul dintre cei cărora Chindia le e datoare care nu a efectuat niciun demers pentru a-și primi banii. “Omul era la Consiliul Județean la 7 dimineața, ajungea odată cu paznicii și aștepta, săracul. Uneori nici nu era băgat în seamă. Când aveau chef Țuțuianu sau Corneliu Ștefan îl primeau, când nu, nu. Era o ipostază stânjenitoare, să vezi un om la ușă cum așteaptă să vină <boierul> de la CJD. Cu Stan, primarul, la fel. Nu de puține ori primarul s-a exprimat în cercurile lui că Ghergu este doar un executant“, explică aceleași surse. Relatările au acoperire: existau momente când, pe anumite comunicări oficiale, Ghergu aștepta OK-ul primarului Stan și câteva ore, pe Whatsapp, pentru anunțurile făcute de club. Alte dăți, directiva primarului era ca postările sale publice să fie distribuite pe pagina oficială a clubului! Uluitor!

Salarii de mizerie pentru colaboratori

Chindia s-a chinuit patru ani în Liga 1 pe drumuri, la Ploiești, Buftea, Giurgiu sau Buzău, în condițiile în care Primăria a fost incapabilă să finalizeze la timp renovarea stadionului Eugen Popescu În loc de nouă luni, cum promisese inițial Daniel Cristian Stan, lucrările au durat patru ani. În tot acest timp, sub conducerea lui Ghergu, salariații clubului au fost ținuți, cei mai mulți, pe 2000-3000 lei lunar. Totul, la Liga 1, în condiții de navetă, pandemie, greutăți. “Delegatul avea 2.000 lei, mai puțin decât George Preda, la Moreni, la Liga a 3-a. Ofițerul de presă 2.200 lei, îngrijitorul gazonului 1.700 lei, șeful Centrului de Copii și Juniori 3.000 lei. O bătaie de joc, însă oamenii au îndurat și au mers mai departe, să ajute clubul. Când era vorba de prime și de bonusuri, nu lua nimeni dintre cei amintiți vreun leu. În ultimul an, Ghergu era și președinte, și organizator de competiții, deci prime duble“, transmit surse din interior.

Aproape să-l bată Ene

Marcel Ghergu a fost protagonistul unui episod care putea să degenereze, în urmă cu câțiva ani. Considerând că a fost nedreptățit, în sensul că nu i s-ar fi plătit drepturie financiare la zi, un fost fotbalist al Chindiei, morenarul Marius Ene, a vrut să îi aplice o corecție fizică chiar la vestiare. Ghergu a fost salvat atunci de Irinel Voicu, unul dintre oamenii de ajutor din club, ulterior pus să semneze note explicative de președintele agreat de PSD. Câțiva ani mai târziu, Ghergu a fost din nou aproape de bătaie, la o conferință de presă organizată de club la Ploiești, după un meci cu CFR Cluj, când a jignit un cameraman al unei televiziuni centrale. Doar intervenția promptă a cuscrului său, Dragoș Clipea, angajat în funcția de responsabil cu ordinea și siguranța, l-a salvat pe Marcel de la violențe fizice.

Cu Petrolul se putea juca la Târgoviște

Meci (aproape) decisiv pentru supraviețuirea Chindiei în prima ligă, cel cu Petrolul din debutul lunii mai, s-a jucat la … Ploiești, cu Chindia gazdă, în fieful lupilor galbeni. Motivul? Deși stadionul din Târgoviște era gata, Ghergu nu a putut să-l convingă pe primarul Târgoviștei ca partida să se joace aici, chit că intervenise la Federație și la prietenul Orlando Nicoară (n.r deținătorul drepturior, EAD). “Ar fi fost o fereastră marți, pe 8 mai, ora 14.00. Stan a transmis clar că vrea ca primul meci să se dispute în nocturnă, iar ce a ieșit știe toată lumea. 2-2 cu Voluntari, da, în nocturnă, și retrogradare. Unic în lumea asta, să joci un meci acasă în patru ani și să pici. Ghergu avea și draftul anunțului de postat pe site, că se joacă la Târgoviște cu Petrolul. L-a chemat primarul și a picat tot”, am redat declarațiile celor implicați în organizarea jocurilor, la acea vreme.

250 lei/bucată ar fi cerut Marcel Ghergu jucătorilor Chindiei pentru tricouri-replică, în ultimul sezon, la ultima “comandă” banii fiind strânși de Daniel Celea, fost jucător al echipei

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *