LOngo și LOrin, puși la zid! Acuze incredibile: “Echipa e făcută pe interese” + cum se dau salariile la Chindia: jumătate de lună, odată la două luni

By
Updated: December 3, 2023

Ultimul meci de campionat al Chindiei în 2023 – an început în Liga 1 și terminat aproape de locurile care duc în Liga a 3-a – s-a terminat cu un scandal uriaș, chiar în vestiarul târgoviștenilor, pe stadionul inaugurat în mai cu o retrogradare incredibilă! Chindia a remizat cu Concordia Chiajna, și-a compromis într-o bună măsură șansele de a se apropia de locurile fruntașe ale clasamentului, iar la final jucătorii și-au vărsat nervii pe antrenorul Diego Longo, până de curând preparator fizic, apoi antrenor în celebrul campionat din Albania și ulterior uns de autoritățile locale pe banca Chindiei. În paranteză fie spus, președintele clubului, al treilea în șase luni, Petrescu Lorin, a aflat și el de la asociați cine va fi antrenor după despărțirea clubului de Vasile Miriuță. Petrescu are un rol decorativ și un discurs de multe ori de ordinul a câtorva zeci de secunde în aparițiile publice, din rațiuni lesne de înțeles.

Toți oamenii “domnului Dan”, titulari cu domnul Longo!

La prezentarea oficială a lui Diego Longo, Petrescu a menționat un anume “domn Dan” care l-ar fi propus pe italian ca antrenor la Târgoviște, iar că discuțiile s-ar fi făcut cu multe săptămâni înainte. Ulterior, Longo a infirmat declarațiile președintelui, menționând că a fost contactat de Chindia cu doar câteva zile înaintea meciului de Tunari. Interesant este că impresarul menționat de Petrescu are sub contract și patru jucători de la Chindia, Railean, Cojocaru, Bogaciuc și Zivkovic, precum și toți colaboratorii lui Longo de pe banca tehnică. Cei patru fotbaliști amintiți au fost titulari și cu Tunari, și cu Chiajna, în timp ce jucători care au dus greul în cele 13 etape din campionat disputate anterior, precum Prejmerean, Șerban, Plămadă, Golofca, Ioniță sau alții fie nu au jucat vreun minut, fie au fost introduși pe final, în batjocură, fie au urmărit meciurile din tribună. “E simplu de înțeles în asemenea cazuri, probabil există comisioane la minute jucate și impresarul câștigă sume frumușele, de ce nu, și antrenorul”, explică surse avizate. Pentru o corectă informare, Zivkovic, de exemplu, despre care Longo a susținut astăzi că era obosit, jucase doar 45 de minute în opt etape, până la venirea fostului preparator fizic care a colaborat cu familia Lucescu. Ce s-a întâmplat astăzi, în vestiar, după 1-1 cu Chiajna: mai mulți fotbaliști i-au reproșat lui Longo modul cum este alcătuită echipa, cu argumente solide, iar antrenorul le-a cerut, pe un ton dur, rezilierea contractelor. Ca o paranteză, clubul plătește acum degeaba contracte unor fotbaliști recomandați de Vasile Miriuță, spre exemplu, Jah și Gneba, despre care nimeni nu mai știe nimic! Andrei Șerban a înaintat memoriu la CNSL pentru a-și primi salariile, iar jucători precum Moldoveanu, Iustin Popescu, Prejmerean, Plămadă sau Golofca nu vor să mai lucreze cu Longo după ieșirea de astăzi.

Ioniță, exclus din lot. Manolache și Călin, în spatele porții!

Adrian Ioniță, jucător cu state vechi la Chindia, a trăit vineri al doilea moment umilitor în mai puțin de șase luni, de la startul noului sezon. După ce a existat intenția conducerii din iunie de a fi pus pe liber, odată cu Cornel Dinu, Ioniță a fost acum exclus din lot pe termen nelimitat de Diego Longo. “A dat într-o minge, în spatele porții, unde fusese trimis să se antreneze separat cu Manolache și Călin, doi puști de perspectivă U21”, am redat ce s-a întâmplat la antrenamentul desfășurat cu două zile înaintea meciului cu Concordia Chiajna. Ioniță a fost astăzi în tribune, la fel și Gîț, folosit constant în acest sezon. Tot de curând, Marin Vătavu, antrenorul grupei U17 a Chindiei, a fost dat afară de pe teren de Longo, care i-a reproșat că nu are ce căuta la antrenament. Vătavu – văr cu primarul Târgoviștei, Stan Cristian Daniel – a asigurat interimatul la club după plecarea lui Miriuță, împreună cu Irinel Voicu.

Jonglerii cu banii de salarii, Lorine?

Amănunte șocante ies la iveală din modul cum conducerea Chindiei achită salariile jucătorilor. Concret, la momentul 3 decembrie 2023, fotbaliștii au încasat doar banii pentru jumătate din luna septembrie, niciun leu pe octombrie (!) și, atenție, jumătate din banii pentru luna noiembrie, care ar fi trebuit plătiți, în ultimul caz, în jurul datei de 20 decembrie. În plus, cei mai mulți dintre cei care locuiesc cu chirie și au prevăzute aceste drepturi în contracte, nu și-au primit banii. “Practica e la limita legii sau ușor pe lângă. Se plătesc niște procente din salarii în baza finanțărilor pe programe de performanță plătite de autorități către Chindia, cu dedicație”, de aici detaliile de neînțeles, explică sursele noastre. În cazul unei victorii cu Chiajna, jucătorii aveau promis un salariu marți-miercuri, în preajma lui Moș Nicolae. Cum echipa nu a bătut, s-ar putea ca banii să vină la … Moș Așteaptă! Sumele încasate de Chindia din bani publici din iunie până în prezent sunt uriașe, față de contribuțiile autorităților în vremea când echipa evolua în pribegie în Liga 1.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *