După ani și ani! CSM Târgoviște poate reveni în elita baschetului românesc!

By
Updated: October 12, 2023

 

CSM Târgoviște se va putea lupta din nou pentru supremație în baschetul feminin din România. După șapte sezoane în care nu a mai prins podiumului Ligii Naționale, evoluând în condiții vitrege, ca și lot, CSM a scăpat de interdicția la transferuri, aplicată de BAT în 2014, la un an și jumătate de la ruptura dintre club și fostul antrenor grec George Dikeoulakos. Deși instanțele civile din țară au dat câștig celor de la CSM Târgoviște, sancțiunea pe plan sportiv a mers mai departe, operându-se amenzi și interdicții de a aduce jucătoare străine, în toți acești ani. “Clubul și Federația au rezolvat acest litigiu. Președintele FRB Carmen Tocală a insistat, la Mondialul din Indonezia, la omologii săi greci, de la Federația de specialitate, ca acest caz să fie stins. Lucrurile s-au mișcat repede, iar Târgoviștea are deja liber la transferuri”, explică sursele noastre. Ultimele titluri naționale cucerite de CSM Târgoviște în LNBF datează din 2014 și 2015, cu Dan Fleșeriu pe banca tehnică. Ulterior, în 2016, cu Predrag Vasic antrenor, CSM a terminat pe locul al 3-lea. La acea vreme evoluau multe baschetbaliste care fuseseră legitimate la Târgoviște înaintea sentinței BAT din 2014 și aveau drept de joc în continuare pentru CSM. Obiectivul echipei în noul sezon, care debutează în week-end, va fi clasarea în primele patru locuri din campionat.

5 transferuri a efectuat deja CSM Târgoviște, imediat după ridicarea interdicției: Ana Maria Vârjoghe, Carla Popescu, Juliun Redmond (USA), Samantha Keltos (Canada) și Chantel Charles (UK). Din lot mai fac parte: Cristina Badi Alina Chivu, Ana-Alexandra Ivan, Daria Negru, Maria Munteanu, Elena Zane, Daria Tănase, Dariana Păușan, Ioana Savu – Istrătescu, Maria Rizea și Florentina Neagu.

(doar) 8 echipe vor participa în ediția 2023-2024 a Ligii Naționale de Baschet feminin: Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, CSM Constanța, FCC Baschet UAV Arad, Rapid București, CS Universitatea Cluj-Napoca, Olimpia CSU Brașov, CSM Târgoviște și CSM Târgu Mureș.

KSE Târgu Secuiesc și-a anunțat retragerea înaintea debutului campionatului intern, invocând probleme financiare

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *