Un singur om, trei episoade într-un an. Retragere din antrenorat, apoi retrogradare cu Baia Mare și război cu presa la Târgoviște

By
Updated: October 8, 2023

Vasile Miriuță (54 ani) a preluat Chindia în urmă cu mai puțin de două luni, după ce Dragoș Militaru și staff-ul său fuseseră executați mișelește de către Cordoș Andrei, după două remize în campionat și o victorie clară în Cupa României. Miriuță și-ar fi negociat cazarea și s-ar fi instalat în Târgoviște cu două zile înaintea meciului de la Blejoi (5-0), la finele căruia Militaru era înștiințat de Cordoș că “trebuie să ne despărțim”. Vasile “Tati” era acasă când Chindia strângea rândurile, iar Militaru înroșea telefoanele să alcătuiască un lot competitiv. Mai departe, povestesc sursele DB-sport: “Una dintre primele opțiuni ale lui Cordoș fusese Miriuță, încă din iunie, dar omul care abia ce retrogradase Baia Mare în Liga a 3-a a spus că nu riscă să vină la Târgoviște, unde mai erau doar 2-3 seniori legitimați. Pe scurt, Cordoș și Miriuță au așteptat ca cineva să facă lotul, apoi să se facă schimbarea“. Înaintea meciului cu Gloria Buzău, a fost uns Miriuță, echipa a șchiopătat serios și abia a scos un punct, acasă, în nocturnă. Meciul acela avea să fie ultimul jucat la Târgoviște la lumina reflectoarelor până în prezent. Ce a urmat, știe toată lumea: un șir de rezultate contradictorii, decizii de neînțeles ale lui Miriuță, plecarea lui Cordoș și a lui Stăncioiu, plus o mare de neîncredere în rândul suporterilor.

Miriuță 2022: Mă retrag din antrenorat, mi-e scârbă!

Analist TV vara trecută, la LookSport, actuala Prima Sport, Miriuță afirma în iulie 2022 că nu mai vrea să audă de antrenorat. Trecuse, în ultimii ani, pe la Hermannstadt și Dinamo, peste tot fără rezultate notabile. „Vă dau cuvântul meu de onoare, am avut o ofertă de la o echipă de prima ligă, dar nu mai vreau să antrenez. Mi s-a făcut scârbă. Am pus suflet și la Sibiu (n.r. – la Hermannstadt), am pus peste tot, dar nu mai vreau, gata, sunt scârbit”, declara Miriuță, la Pro X. În luna martie a acestui an, Miriuță făcea uitat anunțul din vara trecută și o prelua pe Baia Mare, în Liga a 2-a, la acea vreme cu șanse mari de evitare a retrogradării. ”Îmi doresc enorm de mult să salvăm această echipă! Am jucat la această echipă, sunt de pe aceste meleaguri și mă doare situația echipei. Așa măcar îmi voi putea asuma rezultatele echipei. Voi face tot ce depinde de mine pentru ca Minaur Baia Mare să se salveze!”, proclama “Tati”. În mai, retrogradarea!

Frustrările de la Chindia

În scurta perioadă petrecută la Chindia, care în mod normal ar fi trebuit să se încheie odată cu demiterea protectorului Cordoș Andrei, Miriuță a părut interesat de un singur aspect, războiul personal cu mass-media. În mini-interviurile de dinaintea meciurilor, la conferințe sau în orice alt cadru, antrenorul Chindiei a dus o luptă imaginară cu presa, pe care o acuză că îi vrea răul, ducând discursul către zone în care se umple de penibil. Susține Miriuță, de exemplu, că “în cei trei ani (n.r au fost patru) de Liga 1, presa nu a scris de Chindia cât a scris într-o lună și jumătate, de când sunt eu aici”. O aberație! Eu am trecut prin multe și vreau să fiu lăsat să îmi fac treaba de antrenor. Am rezistat până acum tuturor răutăților, dar s-au tot scris minciuni de nedescris. Ce a apărut în ultima vreme depășește orice. Cei care scriu despre mine așa nu vor face în zece vieți ce am făcut eu. Dacă noua conducere va hotărî așa, voi rămâne până în decembrie, când se va trage linie. N-am văzut într-un ziar să se scrie despre tinerii promovați de mine. Când am fost în Germania am lucrat doar cu tineri. De 3 ani de zile, cât a fost în Liga 1 (n.r. – 4 ani) nu s-a scris despre Chindia cât se scrie de când a venit Miriuță. Asta înseamnă că sunt important. Arătați-mi articolele unde s-a scris despre Chindia în ultimii ani, cât s-a scris de o lună jumate de când sunt eu aici”,  a tunat Miriuță înainte de Chindia – Progresul Spartac 3-0.

Cu cine mai bea de acum?

Apropiat al lui Cordoș Andrei, președintele de tristă amintire al Chindiei, Miriuță obișnuia să își petreacă serile la un restaurant de lux din Târgoviște, în parc, lângă lac,  împreună cu președintele, și să bea bere după bere. Cum nici Cordoș și nici Stăncioiu nu mai sunt acum în club, rămâne de văzut ce partener de pahar își va găsi Miriuță, păstrat încă pe bancă de asociați, în aceleași condiții contractuale. Antrenorul ar încasa un salariu lunar de 5.000 de euro și ar fi cerut plata integrală a lunilor rămase din contract pentru a pleca odată cu Cordoș. Efort financiar pe care asociații nu au vrut să îl facă!

P.S. Campioana litigiilor pierdute, Niculae Georgiana, și-a depus demisia în urmă cu câteva zile, motivând că programul său a devenit prea încărcat. Vorbim despre jurista care s-a făcut de râsul țării cu apărările clubului în procesele cu foștii colaboratori, în care cerea expertize pentru jocul fotbaliștilor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *