EDITORIAL. Dă-i afară, Cornele!

By
Updated: September 19, 2023

Niciun președinte al Chindiei Târgoviște nu a avut libertatea și puterea pe care asociații din club, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița (Județean, băi Posteucă, nu Local!) i-au conferit-o lui Cordoș Andrei. Nici Ion Crăciunescu, nici Marcel Ghergu, primul fost arbitru internațional, al doilea fost jucător emblematic pentru fotbalul târgoviștean, nici Mugur Porumbacu, instalat pe același coridor politic precum Cordoș, nici Mihai Trifan, nimeni! Cu toții răspundeau în fața celor care dădeau banii la Chindia, până la urmă în majoritate covârșitoare din fonduri publice, înainte de promovarea în Liga 1 și acum, după retrogradare. Pentru că, lumea trebuie să știe, în patru sezoane pe prima scenă, “grosul” din buget a însemnat drepturi TV și sponsorizări. În Liga a 2-a e cu totul altceva.

Astăzi s-a mai adăugat un episod rușinos în evoluțiile echipei din acest sezon: un 1-1 chinuit la Piatra Neamț, în fața unei formații care 75 de minute a dominat-o copios pe Chindia. Echipa antrenată de Vasile Miriuță – nu folosim clișeul clasic, “a lui X sau Y”, pentru că nu vine niciunul cu bani de acasă – a arătat rău, parcă mai rău decât în meciul cu Slobozia, pierdut acasă, la începutul lunii, 0-1. Chin cu Buzăul, chin cu Slobozia, înfrângere în amicalul cu Petrolul și un egal obținut în prelungiri la Piatra Neamț, după ce trei sferturi din meci echipa aproape că nu a ieșit din propriul careu. O exprimare care ar trebui să se lase cu demiteri, doar Dragoș Militaru a plătit cu postul, și el și colaboratorii săi, după două remize și o victorie.

Consiliul Județean Dâmbovița și-a onorat an de an promisiunile față de Chindia. Ba chiar a și suplimentat sumele, prin diverse artificii, precum proiectele succesive pentru stimularea performanței sportive. Dacă performanță înseamnă să fii pe locul 13-14 înainte de etapa a șasea din Liga a 2-a, înseamnă că președintele Cordoș mai merită niște bani pe mână. De ce ne-am referit aici la CJD? Ocupați cu reabilitarea stadionului, cei de la Primărie nu au susținut bugetul în aceeași cotă. Dar asta e firesc, câtă vreme reconstrucția stadionului a fost suportată integral din banii autorității locale. Că a fost gata mult mai târziu decât ar fi trebuit, că n-a ieșit ce așteptau oamenii, sunt alte povești, ce e clar că e Chindia joacă acum acasă.

Pompând bani mulți, mai ales în ultima vreme, CJD și-a asumat și numirea unui președinte în vremuri tulburi. Iar Cordoș Andrei s-a dovedit o alegere neinspirată. Omul și-a propus să îi îndepărteze din club pe toți cei care fuseseră aici la momentul instalării sale. A reușit, într-o bună măsură. Mai mult, a ajuns să renunțe, după nici două luni, la antrenorii aduși chiar de el și la mulți dintre jucătorii sosiți în iunie-iulie. A întreținut o situație tensionată, chiar conflictuală, jignind și amenințând în stânga și în dreapta. Corneliu Ștefan ar trebui să ia măsuri, nu să negocieze cu alți antrenori. Pentru că nu asta e soluția și nu aici este marea problemă a clubului. Înainte să-l cheme pe Cristi Țermure la discuții, era bine ca Ștefan, altfel un girant al proiectului actual de la Chindia, să-i ceară explicații lui Cordoș pentru toată situația creată. Primarul Târgoviștei nu a susținut varianta Cordoș, nu e de acord cu ceea ce face Cordoș, nu o dată s-a poziționat de cealaltă parte a baricadei, însă nu poate ieși public, în an pre-electoral, să o spună cu subiect și predicat. Dar de spus, o spune, iar Stan nu ar fi tolerat niciodată asemenea practici în calitate de finanțator principal. Jurist de meserie și cunoscător de fotbal, chit că la meciurile de la Ploiești nu prea a ajuns, primarul vede tot și transmite semnale.

Echipa e în partea a doua a Ligii a 2-a din toate punctele de vedere. Joc, atmosferă, imagine, marketing, comunicare. Totul e mai rău decât oricând, de la înființarea clubului până astăzi. Sigur, două victorii la rând în etapele care vin pot schimba ierarhia, însă asta nu le-ar da decât un răgaz celor care conduc astăzi Chindia. Ar fi o gură de oxigen și atât. Diferența față de fruntea clasamentului este deja uriașă, nouă puncte după doar șase etape. De reamintit și că stingerea litigiilor moștenite de la vechea conducere nu este o prioritate pentru cea nouă. Cordoș a fost preocupat să-și instaleze colaboratorii pe salarii mari, cazare și masă la Târgoviște, cu riscul depunctării pentru datorii, pentru care oricum nu va răspunde nimeni, cum nu a răspuns vreodată cineva.

P.S Nu e niciun P.S.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *