CUM S-A DESPĂRȚIT CHINDIA DE DRAGOȘ MILITARU: “Felicitări pentru victorie, dar trebuie să plecați!”

By
Updated: August 28, 2023

Știrea că Dragoș Militaru și staff-ul său au fost demiși după două etape de campionat fără înfrângere pe banca Chindiei a făcut înconjurul lumii fotbalistice din România. Într-o serie de gafe ce par fără sfârșit, conducerea a renunțat la un antrenor tânăr, promițător, care reușise cu greu să închege un lot, din (aproape) nimicul găsit la Târgoviște după retrogradare. “A fost de la început o manevră a noilor șefi. Cum nu voia nimeni să vină, s-a decis ca Militaru să alcătuiască lotul, omul fiind respectat și corect. Primele discuții cu Miriuță au avut loc chiar înainte de debutul Chindiei în campionat, cu Steaua. Mai pe scurt, lui Andrei Cordoș i-a fost frică de o eventuală victorie cu Gloria Buzău, de asta l-a demis repede pe Militaru, după succesul din Cupă. Dacă mai bătea și Buzăul, președintelui i-ar fi fost greu să-l dea afară pe antrenor”, explică sursele noastre. Co-autori la demiterea antrenorului au fost Eduard Stăncioiu și Renzo Rossi, oameni despre care se spune că ar fi fost aduși la Târgoviște de vicepreședintele Chindiei, numit și el în vară, Lorin Petrescu.

Dragoș Militaru (33 ani), a fost prezent astăzi la GSP Live. Antrenorul a vorbit despre ruptura dintre el și conducerea Chindiei și a descris modul șocant cum a fost înștiințat că “trebuie să plece, ca să fie bine”. Între timp, Cordoș a efectuat și alte disponibilizări în cadrul clubului.

Cele mai importante declarații de astăzi ale lui Militaru:

Nimeni din staff nu a fost principal, ca să-și dea cu părerea. Am o licență, o viziune. Un antrenor principal nu-și dă niciodată cu părerea despre stilul altui antrenor. Eu vedeam unele lucruri din punctul de vedere al antrenorului, ei le vedeau ca un observator.

Lucrurile nu erau puse la punct în cadrul echipei. Erau și foarte multe lucruri bune care se întâmplau, care trebuiau perfecționate. Dar și unele care nu se întâmplau cum îmi doream și eu. Nu aveam cum să le fac pe toate într-o lună cu 22 de jucători noi. De-asta am zis că e nevoie de un anumit timp.

Noi (staff-ul tehnic și cel administrativ) n-am mai lucrat împreună și e normal să nu fim pe aceeași lungime de undă tot timpul. Eu am spus ascult orice părere, dar nu aș vrea să deranjeze dacă argumentele mele tehnice nu sunt ca ideile lor, nu înseamnă că vreau să fac numai ca mine. Ar trebui să primeze argumentele mele, de-asta am fost adus acolo.

Am fost dați afară după 7 săptămâni. Andrei Cordoș ne-a spus «Felicitări pentru victorie, trebuie să plecați!». Eram cu toții la masă cu directorul sportiv, team managerul, directorul tehnic, stafful (după 5-0 cu Blejoi, în Cupă). Ne-au zis că așa e mai bine, pentru că nu se merge în direcția pe care o doresc. Noi am riscat venind, știind problemele de la echipă, dar am încercat o nouă provocare, cu un lot de la zero, și știam că putem reuși.

Câțiva jucători aduși de mine au fost deja dați afară, Dodoi și știu că mai urmează doi, cărora le-a fost comunicat să-și găsească echipe, plus un fundaș central cu care vorbisem, căruia nu i-a mai fost propus contractul. Deci sunt 4 până la acest moment.

Am fost acolo să fac ce zic alții sau ce știu eu că pot să fac? Ca idee… Noi am discutat tot timpul dar am zis că aș vrea ca decizia finală să fie luată de mine. Să nu fiu… controlat e mult spus, dar să justific mereu de ce am făcut o chestie sau alta. Altfel de ce m-ai mai adus? Să nu fi niciodată de acord cu ce fac eu?

P.S. Doi dintre jucătorii aduși de Militaru la echipă, Blejdea și Matiș, au fost puși ieri pe liber de conducerea clubului. Un altul, dâmbovițean găsit aici de Cordoș & .co, Petre, s-a înțeles deja cu Pucioasa. Pe făraș ar fi și un alt localnic.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *