26 de jucători la reunirea Chindiei. Bic și Burlacu, primele noutăți de lângă Turn. Moldovan: Ne bazăm pe nucleul cu care am promovat

By
Updated: June 17, 2019

Chindia a început astăzi pregătirile pentru Liga I la baza proprie, stadionul Eugen Popescu, sub comanda antrenorului care a readus Târgoviștea pe prima scenă după 21 de ani, fostul internațional Viorel Moldovan. 26 de jucători au fost prezenți la primul antrenament de după vacanță, programat în a doua zi de Rusalii și desfășurat pe o vreme călduroasă, cu peste 30 de grade Celsius în termometre. Primele noutăți din lotul lui Moldovan sunt Andrei Burlacu (22 ani, atacant, CSU Craiova) și Ovidiu Bic (25 ani, mijlocaș, CSU Craiova), fotbaliști care s-au și antrenat astăzi la Târgoviște, de marți urmând să intre în fluxul de pregătire și Mihai Voduț (24 ani, atacant, Beitar Ierusalim).

Patru despărțiri și o retragere

Chindia nu se va baza în sezonul următor pe serviciile a cel puțin patru dintre jucătorii care a îmbrăcat tricoul roș-albastru în sezonul trecut: Dan Panait, Valentin Alexandru, Alin Nisipeanu și Crinel Stoica, primii doi ajunși în iarnă la Târgoviște de la Viitorul, respectiv Dunărea Călărași. “Vor mai fi mutări la nivelul lotului, astăzi am oficializat câteva dintre ele“, a transmis pe subiect președintele Chindiei, Marcel Ghergu. Dacă Alexandru a semnat deja cu Gloria Buzău, ceilalți trei fotbaliști amintiți mai sus au fost luni prezenți la reunirea Chindiei. Altfel, Marin Vătavu (37 ani) și-a anunțat retragerea, urmând să rămână în structurile clubului târgoviștean. “Va rămâne în marea familie a Chindiei și ne va ajuta, la fel cum o fac și alte glorii ale fotbalului târgoviștean“, a explicat Ghergu.

Patru meciuri amicale + cantonament la Brașov

Oficialii Chindiei au perfectat pentru moment patru partide verificare, cu adversari din primele două ligi ale României. Nou-promovata din Târgoviște va întâlni Academica Clinceni (21 iunie, probabil Târgoviște), Viitorul (24 iunie, Brașov), Rapid (2 iulie, Brașov) și FC Argeș (5 iulie, Mioveni). “Ne dorim să mai jucăm cel puțin un meci în afara celor deja planificate. Ultimul test dinaintea startului campionatului va avea loc la Mioveni, casa noastră pentru câteva luni, în nocturnă”, a vorbit președintele Marcel Ghergu. Cantonamentul de la Brașov va avea loc în perioada 23 iunie – 2 iulie.

Moldovan: Mizăm pe nucleul cu care am promovat!

Antrenorul Chindiei a părut relaxat și optimist la prima ședință de pregătire programată pe Eugen Popescu după sărbătoarea promovării în Liga I. “A fost o vacanță scurtă. Pentru mine, chiar una activă. Căutăm să întărim lotul, din punct de vedere calitativ. Mizăm pe nucleul cu care am venit din Liga a II-a. Va fi dificil, chiar le spuneam băieților în vestiar, aveau ei un cântec cu <hai sus, sus, sus, că ce-a fost mai greu s-a dus>. Le-am zis că de abia acum începe greul. Nu mai merge melodia asta. Vine un cantonament la Brașov extrem de important, trebuie să tragem tare cu toții”, a declarat omul cu care Târgoviștea a revenit în Liga I după două decenii.

“Trebuie să rămânem în Liga I și după acest sezon, nu să fim doar pasageri” – Liviu Mihai, Chindia Târgoviște

Lotul prezent la reunire:

Portari: Aioani, Popescu, Meilă. Fundași: Șandru, Leca, Martac, Dumitrașcu, Acasandrei, Dinu, Dudea, Panait, Ioniță. Mijlocași: L. Mihai, Novac, Rață, Neicuțescu, Bic, Stoica, Șerban, Neguț, Atănase, Simion. Atacanți: Nisipeanu, Florea, Cherchez, Burlacu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *