FOTO. Sărbătoare lângă Turnul Chindiei. Moldovan și “leii” lui readuc Târgoviștea în Liga I după 21 de ani

By
Updated: May 26, 2019

Visul de două decenii al dâmbovițenilor s-a împlinit într-o zi care cu greu va fi uitată de microbiști, fotbaliști și toată suflarea care a contribuit la promovarea istorică în Liga I a echipei lui Viorel Moldovan. Nici codul galben de furtună, nici norii amenințători, nici rafalele de ploaie nu i-au putut ține departe de stadion pe oamenii care au suferit atâția ani. 5.000 de suporteri a avut Chindia la meciul decisiv pentru accederea pe prima scenă a fotbalului românesc. Alte mii, la mulți kilometri de casă, au trăit la intensitate maximă un meci care a început prost pentru gazde, dar s-a încheiat euforic. Liviu Mihai a ratat penalty-ul obținut de Florea (16), pentru ca la faza care a urmat Paraschiv să înghețe tribuna: reluare din doi metri, 0-1. Cu promovarea pe masă, Chindia a accelerat imediat, Mihaiu (25) și Neicuțescu (26) anunțând golul egalizator, reușit de Florea (28). Mihai a înscris și el, dar din ofsaid (32), la o minge care ar fi intrat oricum în poartă din “capul” lui Neicuțescu. Chindia a stat bine până la pauză, dar a avut emoții imediat după odihnă: Roșu l-a întins pe Aioani (54), la o fază care ar fi putut complica iar calculele promovării. Spre jumătatea mitanului secund, cerul s-a luminat, la fel ca și tabela: Cherchez a combinat magic cu decarul Mihai, pentru 2-1 și pentru fiesta așteptată lângă Turn din 1998. De aici încolo a fost doar spectacol, plus schimbări pentru aplauze și încă două goluri ale gazdelor, într-un final nebun, trăit de spectatori în picioare: Novac (89) și Cherchez (90+1) au înscris ultimele goluri pe actualul Eugen Popescu. Arena invadată de fani în finalul jocului cu Luceafărul va intra rapid într-un proces de modernizare, Chindia urmând să revină acasă cel mai devreme în luna februarie a anului viitor. Au curs râuri de bere și șampanie pe gazon, în vestiar, pe străzi, în Centrul Vechi al Târgoviștei, suporterii au petrecut alături de jucători până în zori, cu promisiunea că fiesta va fi repetată week-end-ul viitor, după meciul de la Petroșani. Târgoviștea revine în Liga I după 21 de ani, o performanță remarcabilă a unui grup unit, o promovare venită într-un campionat în care contracandidatele Petrolul și U Cluj au beneficiat de bugete imense, în comparație cu Chindia, o bucurie de nedescris într-un oraș posomorât.

Moldovan, lacrimi în vestiar

Fostul internațional a fost copleșit de emoții după promovarea cu Chindia, a doua din cariera sa de antrenor. Moldovan a izbucnit în plâns în finalul jocului. “Savurăm această promovare. E munca noastră, a tuturor, de un an. Am moșit, așa cum se spune, acest bebeluș. Îmi doresc enorm de mult să continui la Chindia, să pregătesc echipa în Liga I”, a declarat tehnicianul cu care Chindia revine pe prima scenă a fotbalului românesc. Moldovan a preluat echipa din Târgoviște vara trecută, într-un moment extrem de delicat, după barajul cu FC Voluntari pierdut la penalty-uri.

La Mioveni până în iarnă

Chindia își va disputa meciurile considerate pe teren propriu la Mioveni, cel puțin în prima parte a sezonului 2019-2020. Autoritățile locale promit că stadionul Eugen Popescu va fi renovat în decurs de câteva luni, roș-albaștrii urmând să revină acasă în primăvara anului viitor. Tribuna a II-a, o parte a peluzei și vechea tabelă de marcaj vor fi demolate imediat după finalul campionatului. În locul tribunei închise se va construi, pe schelet metalic, o tribună oficială cu locuri acoperite și facilități pentru presă. În proiect apare și o peluză mică, care ar urma să fie construită înspre Parcul Chindiei. La tribuna I vor fi montate câteva mii de scaune noi.

Chindia: Aioani – Martac, C. Dinu, Bg. Şandru, D. Dumitraşcu – A. Mihaiu (Andr. Şerban 77′), Liv. Mihai (cpt.)(Vătavu 82′), D. Novac, Cr. Neguţ – D. Florea (Cherchez 63′), Neicuţescu
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – D. Panait, Val. Alexandru, Raţă
Antrenor: Viorel Moldovan

Luceafărul: I. Rus – Mitrică, Yabre, Opriş (Core 69′), Moihedja – C-tin. Roşu (cpt.), Preoteasa, Chiorean, Vas. Pop (Ciul 77′) – G. Paraschiv, Bebey (Luduşan 64′)
Rezerve neutilizate: Moroz – Tud. Călin, Fl. Drăgan, Lu Yuefeng
Antrenor: Cristian Lupuţ
Eliminat: Paul Mitrică 75′ (cumul de cartonaşe galbene)

Foto: Eduard Găiseanu / AFC Chindia Târgoviște

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *