Unde va juca Târgoviștea în Liga I + când ar putea începe lucrările la stadionul Eugen Popescu

By
Updated: May 20, 2019

Chindia mai are nevoie de un singur punct în două etape pentru a-și asigura promovarea matematică în Liga I, iar întrebarea de pe buzele tuturor microbiștilor pare a-și fi găsit răspunsul. Florea &.co ar urma să dispute la Mioveni meciurile considerate pe teren propriu, cel puțin cele din prima parte a campionatului viitor. Detaliile protocolului ar fi deja stabilite, în virtutea relațiilor foarte bune dintre conducerea Chindiei și autoritățile locale din Mioveni. Arena din orașul Uzinelor Dacia are 7.000 de locuri pe scaune și instalație de nocturnă, gazon foarte bun și facilități pentru presă și oficiali, după modernizările din 2014. Chindia a mai jucat la Mioveni partidele de Cupă cu Poli Timișoara și CFR Cluj, programate de Federație în nocturnă.

“Eugen Popescu” intră în reabilitare

Meciul Chindiei de sâmbătă, cu Luceafărul Oradea (ora 14.00) are toate șansele să fie ultimul oficial în actualele condiții de pe Eugen Popescu. Cel mai probabil, în luna august va începe demolarea tribunei a II-a, care va fi reconstruită pe schelet metalic. Aici va exista o copertină pentru tribuna oficială și vor fi mutate cabinele pentru transmisii radio-tv. Dacă lucrurile vor decurge conform planurilor, Chindia ar urma să revină acasă în primăvara anului 2020. Primăria Târgoviște a anunțat că va contracta un împrumut în valoare de 1.6 milioane de euro pentru modernizarea stadionului. Despre construcția unui nou stadion, în afara orașului, prin fonduri de la CNI, nu mai poate fi vorba, cel puțin deocamdată.

Premiere cu Oradea?

Chit că primele două clasate promoveaza direct în Liga I, FRF va premia doar câștigătoarea campionatului eșalonului secund. Chindia poate primi trofeul chiar sâmbătă la amiază, cu două condiții: Academica să nu o învingă pe FC Argeș (vineri, ora 18.30), iar echipa lui Viorel Moldovan să câștige cu Luceafărul. Academica ar totaliza maxim 82 de puncte, Chindia 85, cu avantajul meciurilor directe cu formația din Clinceni (1-0, 1-0), cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Foto: Marius Tudor

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *