Liga I, venim! Chindia a pornit sărbătoarea după 2-1 cu Metaloglobus. Florea și Alexandru, eroii victoriei

By
Updated: May 20, 2019

Drumul până la stadionul Eugen Popescu, din orice colț al Târgoviștei, chiar și pe jos, nu durează în mod normal mai mult de 30 de minute. Nu și într-o zi în care orașul a fost efectiv paralizat, blocat de Jandarmerie și Poliție pentru un miting electoral în Piața Tricolorului. De la intrarea dinspre Ulmi și până aproape de Dedeman, la ieșirea spre Sinaia, n-au circulat decât autocarele cu participanți la miting, mulți dintre ei fără să aibă habar unde merg și pentru ce manifestă. Microbistul de rând, omul care a vrut să ajungă la meci și să își susțină echipa, a îndurat un adevărat calvar. “Am plecat de la 9 de acasă, m-au pus să ocolesc tot centrul, e 11 și tot pe drum sunt“, ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi un domn trecut de 70 de ani, sprijit în baston pe Calea Domnească. Dinspre centru a fost aproape imposibil să se plece spre stadion. Târziu, către ora 12, tribunele au început să se umple, iar fani au tot venit, până în finalul primei reprize. Chindia a început timorat, sub presiune, în fața unui adversar care și-a apărat șansele ca într-o finală de Liga Campionilor. Metaloglobus a jucat la fel de îndârjit și cu Petrolul, Snagov sau UTA, formații cu care nu a pierdut în retur. Florea a deschis scorul din assist-ul perfect al lui Liviu Mihai (32), după un gol anulat eronat de centralul Buși (18) pe motiv de ofsaid. Herea a egalat în finalul primei reprize (41), în stilul lui Ilie Dumitrescu la World Cup 1994. A fost practic prima șansă bună de gol a bucureștenilor pe Eugen Popescu, suficient încât să apară murmure din tribune. Lucrurile s-au complicat și mai tare în dreptul gazdelor la un sfert de oră după reluare: arbitrul l-a eliminat pe Leca (61) la o fază în care s-ar fi impus cel mult cartonașul galben. De aici Chindia a urcat tot mai greu spre buturile lui Iacob. Nebunia s-a declanșat în minutul 80: Mihaiu a scos un penalty, la hențul lui Caramalău, roșu direct pentru intenție, pentru ca fostul golgheter de la Călărași, Vali Alexandru, să transforme la firul ierbii, în stânga lui Iacob. Însuflețită de public, pe final absolut fantastic, Chindia a rezistat eroic, ba chiar putea să și înscrie în două rânduri, după contraatacuri de manual, Alexandru (89) și Dumitrașcu (90). Roș-albaștrii s-au descătușat după ultimul fluier, prinzându-se într-o imensă horă a bucuriei. Petrecerea a continuat trei sferturi de oră în vestiar, stropită cu bere nemțească adusă de Viorel Moldovan. Aerul Ligii I se simte mai tare ca oricând, iar fiesta cea lungă va avea loc sâmbătă, tot pe Eugen Popescu. Chindia mai are nevoie de un singur punct în dubla cu Luceafărul și Energeticianul pentru a-și asigura promovarea matematică. Dacă însă U Cluj nu câștigă marți cu Snagov, nu mai e nevoie decât de bere, fumigene și șampanie pentru jocul cu Oradea.

Moldovan: Știam că vom avea un meci extrem de dificil

Fostul internațional cu care Târgoviștea e gata să revină în Liga I după 21 de ani a fost copleșit de emoții la interviurile din finalul meciului: “Efectiv nu mai am cuvinte pentru acești băieți minunați. Știam că va fi un meci extrem de dificil. Sunt epuizat, sunt stors precum o lămâie. Important este că am câștigat. Metaloglobus și-a jucat șansa, chiar dacă era într-o situație confortabilă în clasament. Bravo lor, îi felicit, așa trebuie să arate. Ne-au pus în dificultate. După eliminarea lui Leca ne-am mobilizat exemplar”. Moldovan și-a cinstit jucătorii cu Augustinerbrau, o bere bavareză care a curs în valuri în vestiar. “Am ținut enorm de mult să aduc această bere din Germania, printr-un prieten care a fost astăzi la meci. Este o bere cu caracter sacru, doar campionii o beau. E creată în 1328 de niște călugări din Bavaria”, a explicat Viorel Moldovan.

Chindia: Aioani – Martac, Șandru, Leca, Dumitrașcu – Rață (53 Neguț), Novac, L. Mihai (70 C. Dinu), Mihaiu – Florea (74 V. Alexandru), Neicuțescu. Antrenor: Viorel Moldovan.

Metaloglobus: Iacob – Costache, Plămadă, Caramalău, Tomozei (90+1 Potecea) – Vâlceanu, Lungu, Sota (86 Ghenovici), Ș. Niculae (78 Riza) – O. Herea, C. Herea. Antrenor: Laszlo Balint.

Cum arată clasamentul ACUM:

  1. Chindia 82p
  2. Academica Clinceni 81p
  3. U Cluj 73p (un joc mai puțin)

 

Foto: Marius Tudor

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *