CALCULE. Chindia ar putea promova matematic săptămâna viitoare. Toate condițiile

By
Updated: May 8, 2019

Victoria de la Snagov conferă Chindiei prima șansă la promovarea directă în Liga I, chit că momentan echipa lui Viorel Moldovan ocupă a doua poziție în clasament, la trei puncte de liderul Academica Clinceni. Târgoviștenii au însă un program accesibil, dacă nu lejer, în ultimele cinci runde ale campionatului, când vor întâlni formații mult mai slab cotate, din zona retrogradării sau de mijlocul clasamentului. Cu patru puncte avans față de ocupanta locului 3, ce duce la baraj, respectiv U Cluj, Chindia își poate asigura promovarea cel mai devreme după etapa a 35-a, programată la mijlocul săptămânii viitoare. Ce-i drept, totul s-ar petrece într-un scenariu super-optimist. Iată calculele:

Promovare după etapa a 35-a. Chindia ar trebui să câștige cele două meciuri care vin, acasă cu Balotești și în deplasare cu Pandurii. Ar ajunge la 79 de puncte, și, în eventualitatea în care U Cluj (69p) ar pierde și cu UTA, acasă, și la Clinceni, iar Petrolul (65p) n-ar strânge  mai mult de patru puncte din jocurile cu Dacia Unirea Brăila (a) și Ripensia (d), ar avea un avans de 10 puncte față de cele două contracandidate, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Promovare după etapa a 36-a. Luând în calcul că Târgoviștea ar obține maximum de puncte din următoarele trei confruntări, două pe teren propriu, cu Balotești și Metaloglobus, între care deplasarea de la Târgu Jiu, U Cluj n-ar scoate mai mult de șase puncte din tripla cu UTA, Academica și Sportul Snagov, ecartul dintre Florea &.co (foto, credit: Marius Tudor) și clujeni ar ajunge la șapte puncte, cu două etape înainte de final, 82 Chindia față de 75 U.

Programul echipelor cu şanse matematice la promovare:

etapa/
echipa
Academica Clinceni Chindia Târgovişte Universitatea Cluj Sportul Snagov Petrolul Ploieşti
33 Energeticianul 3-1 (a) Sportul Snagov 1-0 (d) ACS Poli Timişoara 3-0 (d) Chindia Târgovişte 0-1 (a) SSC Farul Constanţa 3-0 (d)
34 ASU Politehnica Timişoara (d) CS Baloteşti (a) UTA Arad (a) Energeticianul (d) Dacia Unirea Brăila (a)
35 Universitatea Cluj (a) Pandurii Târgu Jiu (d) Academica Clinceni (d) ASU Politehnica Timişoara (a) Ripensia Timişoara (d)
36 Aerostar Bacău (d) Metaloglobus Bucureşti (a) Sportul Snagov (a) Universitatea Cluj (d) ACS Poli Timişoara (a)
37 FC Argeş (a) Luceafărul Oradea (a) CS Baloteşti (d) Aerostar Bacău (a) UTA Arad (d)
38 Petrolul Ploieşti (d) Energeticianul (d) Pandurii Târgu Jiu (a) FC Argeş (d) Academica Clinceni (a)

Comments

comments

2 Comments

  1. Ionel

    May 12, 2019 at 1:48 pm

    Noi trebuie sa castigam in.primul rand neciul de la Targu Jiu. Ar fi jenant sa nu o facem pentru ca am pune presiune pe Clinceni si Cluj. Orice rezultat intrecele 2 , ne avantajaza. Luptati si castigati ai la Pandurii astia. Sa retrogradeze ca sunt la fel ca Braila. Au dat- o la pace sezonul trecut in ultima etapa la Braila. S- au tatonat reciproc sa retrogradeze Metaloglobus, care este tot in liga 2 prin retragerea Afumatiului.Nu trebuie sa avem mila de ei daca se doreste promovarea. Trebuie sa-i batem sigur. Altfel ne facem de ras si dam apa la moara la carcotasi. Sa va ajute Dumnezeu. Bafta marti ! Victorie !

  2. Ionel

    May 12, 2019 at 1:54 pm

    Avem apoi acasa meciul urmator cu Metaloglobus pe care il vad cel mai dificil. Astia sunt inconstanto in joc. Cand joaca foarte bine cand sunt de nerecunoscut. Depinde cu cine tin in lupta asta la promovare. Este Andone ala, un.Gica comtra la ei. Orice este posibil. Mare atentie la astia…Sunt periculosi…Bucuresteni smecheri… Nu- mi spuneti mie ca le stiu metehnele…Bafta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *