“Leii” lui Moldovan, victorie în stil italian. Paște Fericit la Târgoviște, după succesul cu Academica

By
Updated: April 26, 2019

Derby-ul campionatului a picat fix înainte de Calea Luminii, un eveniment care se organizează an de an în Joia Mare la Târgoviște și care strânge mii de oameni și lumânări. Pe stadion, cu 4.000 de spectatori în tribune, un pic mai activi decât la alte meciuri, lumina a venit de la decarul Liviu Mihai: un gol superb (20), o minge care parcă nu a mai vrut să coboare din vinclu și o bucurie cum n-am mai văzut de mult lângă Turn. Mai bine de o oră, din startul meciului și spre jumătatea mitanului secund, Chindia a dominat clar ostilitățile, chit că “maestrul” Poenaru susține altceva. Șerban (23) și mai ales Cherchez (34) au fost aproape de 2-0. Târgoviștea a stat bine în teren și a arătat ca o echipă care merită să promoveze. Moldovan a mutat apoi ofensiv, cu Neguț și Vali Alexandru, schimbări care au adus prospețime în atacul gazdelor. Ilfovenii s-au trezit spre final și au pus presiune la buturile lui Aioani. Chiar și așa, ocazie mare a fost tot dincolo: Neguț (83) l-a întins bine pe Ureche, care a respins în corner. Ultimele minute s-au jucat cu spectatorii în picioare, scandând pentru favoriți ca în vremurile bune, acum două decenii, când Eugen Popescu – pe atunci Municipal – găzduia meciuri de prima ligă. A ieșit victorie în stil italian pentru “leii” lui Viorel Moldovan și descătușare în vestiar, într-un moment când Chindia e mai aproape ca oricând de visul microbiștilor dâmbovițeni, revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Liviu Mihai: Depindem doar de noi

Mijlocașul Chindiei a înscris joi un gol care se poate dovedi decisiv în economia promovării în Liga I. Liviu Mihai a dedicat reușita familiei și a făcut un apel către suporteri să vină la Snagov lunea viitoare și să susțină echipa: “Suntem bucuroși, a fost o victorie mare. Trebuie să batem și la Snagov, altfel nu înseamnă nimic succesul ăsta. Noi suntem foarte puternici acasă, ne-am făcut jocul nostru și am reușit să ne îndeplinim obiectivul. Publicul a fost senzațional, a pus presiune pe jucători. Ne dorim să avem suportul lor și în deplasare, vedeți ce înseamnă să te împingă de la spate. Suntem la mâna noastră, depindem doar de noi, nu și de alte rezultate. Chiar mă gândeam că pe parcursul anilor nu am reușit să câștigăm meciurile jucate înainte de Paște. Promovarea ar însemna pentru mine, pentru toți băieții, un vis împlinit, o realizare mare, ar fi ceva extraordinar”. Spectatorii i-au scandat numele decarului Chindiei atât după gol, cât și în finalul jocului.

Chindia îl reclamă pe Poenaru la FRF!

Declarațiile antrenorului de la Clinceni vor ajunge pe masa comisiilor abilitate din cadrul FRF. “Noi nu comentăm ce spune Poenaru, o să vedem ce va spune Federația”, au transmis oficialii clubului. Antrenorul Academicii în termeni duri a acuzat arbitrajul de la Târgoviște, în condițiile în care jucătorii săi s-au îmbrățișat pe gazon cu centralul Marius Barbu!

Chindia: Aioani – Martac, Bg. Şandru, Leca, D. Panait – D. Novac – Raţă (D. Dumitraşcu 76′), Liv. Mihai, Andr. Şerban – D. Florea (Val. Alexandru 68′), Cherchez (cpt.)(Cr. Neguţ 61′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – C. Dinu, A. Mihaiu, Neicuţescu. Antrenor: Viorel Moldovan

Clinceni: Ureche – Fl. Achim, Patriche (cpt.), Andr. Răuţă, Dobrescu – Bg. Barbu, Şut (Paţurcă 64′) – P. Pârvulescu (Cr. Dumitru 46′), Vas. Olariu, Rob. Ion (Horşia 76′) – Al. Buziuc
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Găină, Mitrov, Gliga. Antrenor: Ilie Poenaru

Foto: captură Digisport

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *