Naționala de handbal vine în orașul codașelor CSU Valahia. 10 lei biletul cu Lituania + câți bani dă Primăria pentru evenimentul din 11 aprilie

By
Updated: April 3, 2019

Sala Polivalentă din Târgoviște va găzdui joia viitoare, de la ora 18.00, meciul naționalei de handbal masculin cu Lituania, din preliminariile Euro 2020. Toate par bune și frumoase, joc internațional, promovare pe măsură, conferință de presă la Primărie cu președintele Federației și un sprijin financiar mai mult decât consistent din partea autorităților, probabil criteriul decisiv care a stat la baza alegerii ca și gazdă a naționalei un oraș care nu înseamnă aproape nimic pe harta handbalului românesc. Concret, Primăria Municipiului Târgoviște a oferit o finanțare nerambursabilă de peste 60.000 lei pentru acest eveniment, cea mai mare alocare din lista proiectelor aprobate de consilierii locali. Interesant este că, deși meciul va fi organizat exclusiv din bani publici, Federația a decis ca accesul în sală să se facă pe bază de bilet, care va costa 10 lei. Tichetele se comercializează deja pe platforma online a FRH.

CSU Valahia, rușinea județului

Naționala ajunge săptămâna viitoare în orașul unuia dintre cele mai slabe cluburi din istoria sportului dâmbovițean și chiar românesc, CSU Valahia. Echipele grupării universitare, care consumă anual sute de mii de lei din banii Ministerului, sunt codașe obișnuite în eșalonul secund, bifând borne incredibile la nivel de non-performanță. Spre exemplu, la masculin, Valahia e ultima în clasament în momentul de față în seria B a ligii a doua, cu o victorie în 21 de etape și 1027 goluri primite, adică o medie de peste 50 pe meci. Cifrele seci și rezultatele execrabile nu afectează însă finanțarea de la Minister: doar în 2018, clubul a primit peste 600.000 lei, aproape un sfert din bugetul Chindiei Târgoviște, echipă care trage la promovare în Liga I de fotbal. În 2017, subvențiile au ajuns la 521.512 lei. Managerul-antrenor al CSU Valahia, Iancu Aurel, l-a amenințat într-un spațiu public pe administratorul DB-sport.ro, după apariția unui material de presă cu sumele colosale cheltuite de club din bani publici.

Meci antamat din februarie, contract semnat pe 2 aprilie

Informația că România va juca în aprilie la Târgoviște a apărut de la jumătatea lunii februarie, pe site-ul bazarmedia.ro. La câteva zile, DJST Dâmbovița a confirmat organizarea evenimentului. Finanțarea a fost aprobată de Primărie către sfârșitul lunii martie, iar parteneriatul dintre autorități și FRH semnat pe 2 aprilie, adică fix cu nouă zile înainte de meci.

Dedu: Poate o să aveți și o echipă de handbal 🙂

Cel mai bun exemplu că Târgoviștea nu există, practic, în lumea bună a handbalului românesc e declarația președintelui FRH, Alexandru Dedu, de la conferința de presă organizată marți. “Aveți echipe bune aici, de baschet, de volei, poate o să apară și una de handbal. Mă leagă multe lucruri frumoase de Târgoviște. Sunt prieten bun cu președintele FR Baschet (n.r Horia Păun)“, a vorbit Dedu în fața jurnaliștilor convocați de Enache George, noul consilier al primarului Târgoviște, după trecerea lui Alin Marina la Pro România.

Bani frumoși și pentru Costache și Dumitru!

Pe lista proiectelor care au primit finanțări nerambursabile de la Primăria Municipiului Târgoviște apar și alte entități sportive, “binecunoscuta” Asociație Sportul pentru Toți, a lui Marius Costache, dar și Club Alex Târgoviște, afacerea antrenorului de karate Dumitru Alexandru. La asociația lui Costache vor ajunge, dacă nu au ajuns deja, 29.790 lei, în timp ce Dumitru va primi puțin peste 15.000 de lei în 2019. Primăria a sprijinit, anterior, și organizarea Balcaniadei de karate WUKF, la solicitarea Club Alex, cu peste 10.000 lei. În tot acest context, antrenorul s-a plâns, în presă, că nu primește sprijin din partea factorilor locali!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *