Cristi Stan: Zeci de ani nu s-a investit un leu la stadion. Căutăm soluții, dar nu e ușor să surmontezi 30 de ani de nepăsare

By
Updated: December 14, 2018

Primarul Târgoviștei a vorbit deschis despre situația stadionului Eugen Popescu și despre șansele ca municipiul reședință de județ din Dâmbovița să aibă o arenă nouă în viitorul apropiat. Fără a avansa termene, sume și proiecte SF, cum procedau odinioară colegii de la Consiliul Județean Dâmbovița, Cristian Stan a admis că municipalitatea nu este pregătită financiar pentru investiții substanțiale în această direcție. Declarațiile despre stadion au venit în finalul unei conferințe de presă organizată de CS Târgoviște, cu prilejul Centurii Chindiei la box. Iată discursul integral al primarului, pe subiectul care îi preocupă pe toți microbiștii din județ:

Ne dorim cu toții să avem condiții foarte bune. În ultimii zeci de ani nu s-a investit niciun ban în stadionul municipal. Sigur, ar fi bine să rezolvăm noi într-un an, doi, într-o perioadă scurtă de timp, dar lucrul acesta nu se poate. Această aspirație de a avea un stadion rezultă din faptul că echipa joacă foarte bine. Dacă era în divizia a treia, nu mai întreba nimeni despre stadion. Există o finanțare foarte serioasă din partea Primăriei și a Consiliului Județean Dâmbovița. Chindia e una dintre puținele echipe din campionat care nu are probleme de natură financiară.

Sunt două chestiuni importante legate de stadion: unul nou, o investiție a CJ Dâmbovița – care în momentul de față se află, ca și proiect, la CNI – sau reabilitarea actualei arene. Din câte știu, ar trebui întocmit studiul de fezabilitate. Cel mai bine cunosc situația cei de la CJD, eu am văzut ultima adresă oficială acum vreun an, dacă nu mă înșel.
Primăria a realizat o expertiză tehnică la stadionul Eugen Popescu. Au reieșit două variante: dărâmarea stadionului și construcția unuia nou sau câteva intervenții la actualul stadion, deloc ieftine, pentru a se putea juca aici meciuri de Liga I. Vom realiza un studiu de fezabilitate și vom vedea în ce măsură am putea suporta costul acestor lucrări, bineînțeles, și cu sprijinul CJD. O asemenea investiție nu poate fi realizată exclusiv de către Primăria Târgoviște.

Altfel, am semnat contractul de execuție pentru terenul de antrenament. Anul viitor, în vară, va fi gata. Va fi un teren cu nocturnă, cu tot ce trebuie, o bază foarte bună atât pentru echipa mare, cât și pentru copii și grupele de juniori.

Toată lumea întreabă: promovăm, dar unde jucăm? Trebuie să înțelegem cu toții că nu se pot aloca și bani pentru susținerea echipei la nivel de promovare și în același timp să faci și un stadion nou. Este foarte dificil. Dacă pe parcursul timpului s-ar fi făcut intervenții la stadion, măcar o dată la trei-patru ani, prin care să se încerce să se micșoreze această discrepanță între stadionul nostru și stadioanele care găzduiesc meciuri de Liga I, astăzi ar fi fost o cu totul altă discuție. Mie îmi place sportul, fotbalul în special, știu că fotbalul e iubit la Târgoviște, vreau să găsesc soluții, dar credeți-mă că nu este ușor să surmontezi 30 de ani de nepăsare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *