Petrolul – Chindia 2-0. Cu Moldovan pe tobogan

By
Updated: September 13, 2018

Chindia a pierdut și la Ploiești, 0-2 în restanța cu Petrolul, și a ajuns pe un neverosimil loc 10, în condițiile în care obiectivul anunțat de conducere este promovarea în Liga I. Sub comanda lui Viorel Moldovan, care antrenase ultima dată în Franța, în toamna lui 2016, Târgoviștea de astăzi e doar o umbră a trupei care în iunie dădea baraj cu FC Voluntari. Eșecul de pe Ilie Oană completează practic o triplă rușinoasă, în care Cherchez &co au marcat un singur gol și au câștigat un singur punct. În aceeași notă tristă de experiment și improvizație s-a prezentat Chindia și la Ploiești, pe o arenă cum probabil nu vom vedea la Târgoviște în următoarea jumătate de secol: Daniel Florea a fost lăsat acasă, după penalty-ul ratat cu CS Mioveni, Stoica a stat aproape o oră pe banca de rezerve, iar puștii pe care ar miza nouă antrenori din zece, Șerban, Ioniță sau Atănase, toți localnici, au văzut meciul la televizor. A ieșit o nouă prestație lamentabilă, cu o singură ocazie în primul mitan (Cherchez 73, șut în portar) și cu un haos tactic greu de digerat la acest nivel. Petrolul a forțat doar atât cât a trebuit, în fața unei echipe care a ajuns să nu mai sperie pe nimeni. Plămadă (27) a punctat după o fază-școală, pentru ca Arnăutu (78), să înscrie printre picioarele lui Dudea, din nou penibil. Din final, am consemnat doar prospețimea lui Neguț și șansa lui Aioani la șutul lui Herea (90), pe care scria 3-0. Viorel Moldovan a părăsit terenul imediat după fluierul centralului, s-a grăbit spre conferința de presă unde a vorbit mai mult despre echipa națională, iar apoi a gonit spre București. “Nu știu dacă mai are conducerea răbdare cu mine sau nu mai are. Nu mă interesează”, a declarat la Digisport omul cu care Chindia a ajuns pe toboganul spre Liga a III-a.

6.500 spectatori, toți plătitori

Petrolul a reușit o rețetă financiară bună la jocul cu Chindia, în ciuda programării la mijlocul săptămânii. În tribune au fost peste 6.500 de spectatori, dintre care 1.000 de abonați. Tichetele au costat între 8 și 25 de lei, în funcție de locul de pe stadion, iar atmosfera asigurată de gazde s-a ridicat la nivelul unui derby din Liga a I. Și Chindia a avut suporteri pe Ilie Oană, aproximativ 80, care în final au cerut insistent demisia lui Viorel Moldovan.

Petrolul: Tordai – Olaru, Fl. Plămadă, L. Cazan, Ţigănaşu – Ghinga (cpt.) – N. Popescu (Lumu 46′), Cl. Herea, Laur. Marinescu, Rob. Grecu (Şaim Tudor 53′) – Arnăutu (Ant. Cruceru 87′). Antrenor: Leo Grozavu

Chindia: Aioani – Martac (cpt.), Dudea, Vătavu (Nisipeanu 81′), C. Dinu – Mihaiu (Alin Manea 46′), D. Novac, Liv. Mihai, D. Dumitraşcu (Crinel Stoica 57′) – Cr. Neguţ, Cherchez. Antrenor: Viorel Moldovan

10 puncte a strâns Chindia în șase etape

Foto: Facebook FC Petrolul Ploiești (galerie foto: aici)

Comments

comments

One Comment

  1. ionut

    September 13, 2018 at 4:24 pm

    Noi mai bine ne-am retrage din campionat că cheltuim inutil nişte bani, nu avem stadion competitiv, nu avem jucători valoroşi exceptând 2-3 care mai mişcă ceva. S-a văzut valoarea la Ploieşti: am arătat ca o echipă de liga 3 şi n-ar fi surprinzător să retrogradăm, nu să promovăm. Cu cine să joci ? Ţurca asta pe ca o jucăm noi nu este fotbal. Fotbaliştii de aici nu sunt în stare să dea o pasă, nu ţină de minge deloc. Pierd imediat mingea. Portarul care este inexistent nu are ce căuta acolo. Ăla nu-i portar, să se ia de mână cu Vlad de la Steaua şi să apere prin judeţ. Jale mare la acest club. Păcat de cele 3 sezoane bune şi acum unul dezastruos. Atât timp cât ai un preşedinte fără studii superioare la ce te poţi aştepa. Şmecherii de-ale noastre care nu pot dura la infinit. Aici trebuie în primul rând un preşedinte competent, un club condus de un patron, nu influienţat de politică. La noi prin târgul ăsta politica dicteză, de aceea suntem la nivelul ăsta de acum, pe toate planurile.Succes la retrogradare !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *