Chindia e gata de startul Ligii a II-a: patru noutăți în lot, șapte teste fără înfrângere + promisiuni că se renovează stadionul. Debut cu ASU Poli, duminica viitoare

By
Updated: July 28, 2018

Chindia a încheiat astăzi seria meciurilor de verificare din această vară cu o remiză, 3-3 la Buftea cu Sportul Snagov. Anterior, echipa din Târgoviște, care a ratat la penalty-uri promovarea în Liga I în iunie, la barajul cu FC Voluntari, înregistrase șase victorii, cu adversari mai slab cotați: 2-1 cu CS Afumați (echipa retrasă din Liga a II-a), 2-0 și 2-1 cu CS Balotești, 3-0 cu FC Voluntari II, 3-2 cu Viitorul Domnești, și 3-1 cu Daco-Getica București (fosta Juventus București). Roș-albaștrii au efectuat un cantonament centralizat la Mogoșoaia, la baza Federației Române de Fotbal, la finalul căruia antrenorul Viorel Moldovan a oferit declarații unei companii de PR cu care se află în relații foarte bune. De altfel, de la instalarea în funcția de antrenor principal al divizionarei B de lângă Turn, petrecută pe 27 iunie, fostul internațional a avut doar două apariții în media din Dâmbovița, respectiv conferința de presă organizată la Primărie, după semnarea contractului cu Chindia plus, la câteva zile distanță, o prezență de câteva zeci de minute la un post de televiziune local.

Patru noutăți + Iustin Popescu, transfer definitiv

Chindia i-a pierdut pe Neicuțescu și Ciobotariu după barajul ratat cu FC Voluntari, ambii întorși la Dinamo, de unde fuseseră împrumutați de clubul din Târgoviște fix în urmă cu un an. În schimb, exclus din lot în aprilie după gafa de la Brăila și injuriile adresate suporterilor Chindiei, Iustin Popescu a semnat cu gruparea din Târgoviște, în condițiile în care Dinamo l-a pus practic pe liber la finalul sezonului 2017-2018. La capitolul noutăți, îi notăm pe Bogdan Vasile (23 ani, mijlocaş, ex Dunărea Călăraşi), Alin Manea (21 ani, mijlocaş, ex Dacia Unirea Brăila), Cezar Mihalache (19 ani, atacant, ex Viitorul Constanţa) şi Andreas Mihaiu (20 ani, mijlocaş, ex Voinţa Turnu Măgurele). Daniel Florea și-a prelungit înțelegerea cu Chindia și a reușit o dublă astăzi, în amicalul de la Buftea cu Sportul Snagov.

Problemă mare la U21

Viorel Moldovan e pus în dificultate la Târgoviște de regula FRF cu trei fotbaliști U21 în teren în meciurile oficiale din Liga a II-a. Cum Neicuțescu și Ciobotariu (ambii născuți în 1998) nu se mai află în lot, iar Nisipeanu și Stoica nu mai sunt eligibili pentru posturile U21, devine aproape clar că unul dintre locurile rezervate tinerilor îi va reveni lui Marian Aioani (1999, 19 ani în noiembrie). Rămân, astfel, destule semne de întrebare, în dreptul contractului încheiat de Chindia cu Iustin Popescu, un goalkeeper care nu a mai apărat într-un meci oficial din 5 aprilie.

Debut cu ASU Poli, duminică, ora 15.30

Chindia va debuta oficial în noul campionat duminica viitoare, ora 15.30, la Timișoara, cu ASU Poli, formație cu care s-a confruntat în runda inaugurală și în sezonul 2016-2017 (4-3 tot la Timișoara, pe 6 august 2016). În primul joc de pe teren propriu, târgoviștenii vor întâlni nou-promovata U Cluj, în week-end-ul 11-12 august. Altfel, în ultimele săptămâni au apărut discuții legate de renovarea stadionului Eugen Popescu, cu fonduri din bugetul Primăriei Municipiului Târgoviște. “Suntem la faza de expertizare, vom vedea în primul rând ce putem face la tribuna a II-a”, am prins declarația scurtă a președintelui de la Târgoviște, Marcel Ghergu. Autoritățile recunosc, voalat totuși, că proiectul unui nou stadion la Târgoviște a picat, cel puțin pentru următorii 3-4 ani.

Foto: dbonline.ro

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *