Photoshop doar în stânga | Dimensiunile celui mai grețos fals primit de Primăria Târgoviște de la ziariști. Numărul vizitatorilor dintr-o lună, multiplicat de 561 ori + angajare fictivă a cameramanului, la o societate a Primăriei?

By
Updated: July 7, 2018

*** Documentele trimise Primăriei de PFA Manafu Laura Ștefania conțin date bizare. Într-un printscreen ce pare obținut din Google Analytics, numărul total al vizitatorilor dintr-o lună, respectiv februarie 2018, sare de 901.000. În coloana din dreapta din printscreen, cu proporția cititorilor în funcție de limba browser-ului de pe care este accesat site-ul, dambovitalazi.ro abia dacă strânge 1600 și ceva de utilizatori.

***La conferința de presă prilejuită de instalarea fostului internațional Viorel Moldovan la Chindia și organizată la Primăria Târgoviște, soțul Laurei Manafu, operator de imagine Adrian Manafu, a dormit câteva zeci de minute. Camera a rămas în REC, iar operatorul a fost trezit de colegi la finalul conferinței.

***Adrian Manafu este, de ani buni, angajat al Municipal Construct SA, societate aflată în subordinea directă a Primăriei Municipiului Târgoviște. Manafu primește un salariu brut de 2300 de lei de la respectiva societate, solicitând zilnic învoiri “cu orele” pentru filmări la conferințe de presă și evenimente, în interesul site-ului deținut de soție.

Septembrie 2009. În calitate de moderator al unei emisiuni găzduite de postul Artepress TV, astăzi doar o amintire, Manafu Laura permite unui invitat să aducă acuze de natură morală și penală președintelui României, Traian Băsescu, nesusținute cu probe. Președintele statului tocmai efectuase o vizită în Dâmbovița. CNA sancționează postul cu somație publică, pentru “pasivitatea moderatoarei faţă de limbajul depreciativ, lipsit de respect, utilizat de invitat la adresa unor persoane a fost de natură a afecta imaginea şi demnitatea acestora”. Decizia este emisă în 12.11.2009 și poate fi consultată aici.

Martie 2010. Sub semnătura aceleiași Manafu Laura, cotidianul Jurnal de Dâmbovița publică un material acid la adresa echipei de baschet MCM Târgoviște, finanțată în parte de Primăria Târgoviște, condusă la acea vreme de Gabriel Boriga. “Câte zeci de miliarde de lei ne costă baschetul feminin? Aceasta este una dintre multele întrebări la care echipa Gabriel Boriga & Chiru Cristea Cătălin nu vrea să răspundă cu nici un chip. Finanţarea anuală cu zeci de miliarde de lei, din banii publici, a echipei de baschet feminin este ţinută strict secret. La vedere este doar propaganda prin afişajul agresiv care costă miliarde de lei, acele afișe imense pe care scrie „Intrarea este liber㔓, scria Manafu la puțin timp după eliminarea Târgoviștei din FIBA Cup, în faza sferturilor de finală.

Iulie 2017. PFA Manafu Laura Ștefania obține un contract de promovare a imaginii clubului CSM Târgoviște, prin intermediul site-ului dambovitalazi.ro. La rândul său, soțul Adrian filmează integral meciurile de baschet al echipei conduse în Liga a II-a de Tănase Cătălin. Potrivit surselor DB-sport.ro, PFA-ul amintit a primit de CSM Târgoviște 500 de lei lunar, până la 31.12.2017.

Aprilie 2018. PFA Manafu Laura Ștefania depune la Primăria Municipiului Târgoviște oferta pentru servicii de promovare înregistrată cu numărul 11490/16.04.2018. La capitolul “raport statistic număr de vizitatori”, datele sunt cel puțin confuze. În stânga printscreen-ului, care aduce ca și template cu unul din Google Analytics (site-ul are implementat plugin-ul GA), pentru perioada 1 februarie 2018 – 28 februarie 2018 apar 901.623 vizitatori. Adică aproape un milion, pentru un site a cărui singură pagină din social media înregistrează 11.351 urmăritori. În coloana din dreapta, unde vizitatorii sunt sortați după limba browser-ului cu care accesează site-ul, datele sunt complet diferite. La un calcul simplu, ajungem la 1607. Adică de 561 de ori mai puțin decât numărul total, care ar fi trebuit să reprezinte suma cifrelor din dreapta! Explicații foto, mai jos:

Diferențele sunt șocante. Niciun specialist contactat de DB-sport.ro nu a putut explica, în termeni logici, asemenea cifre: “Este un fals grosolan cu care au vrut să păcălească autoritățile. Oamenii de la Primărie au fost totuși deștepți: i-au pus să semneze acele declarații privind corectitudinea datelor. Poate au și anticipat că se va ajunge la cercetări.”

Iunie 2018. Soțul administratorului site-ului dambovitalazi.ro doarme liniștit în Sala Florentină a Primăriei, la conferința de presă prilejuită de instalarea lui Viorel Moldovan ca antrenor la Chindia Târgoviște. Viceprimarul Cătălin Rădulescu și consilierul primarului, Cosmin Bozieru, își dau coate. “Vorbiți mai încet, că doarme cineva”, se murmură de la prezidiu. Fost internațional al tricolorilor, Moldovan e șocat. Își continuă discursul, ce-i drept cu voce mai joasă. Disponibilizat de MDI TV în 2012, Manafu Adrian a fost încadrat, trei ani mai târziu, la Municipal Construct SA, societate aflată în subordinea Primăriei. “A fost trimis aici, nu am avut ce face. E încadrat ca mecanic. Îl mai punem să se uite pe aplicația de monitorizare GPS a mașinilor noastre, se mai uită pe camere, chestii de astea. Oricum, nu stă mult la serviciu. Ori de câte ori sunt conferințe, evenimente etc ne cere să îl învoim. Cere două ore și stă plecat patru, cinci”, au vorbit surse din conducerea Municipal Construct. Manafu Adrian are un salariu brut de 2300 lei la societatea Primăriei.

P.S. Personajul amintit mai sus nu este singurul din breasla “presarilor” care a încheiat un CIM cu autoritățile locale. Administratorul SC Mipado Web SRL, Parghel Ionuț Mugurel, este angajat al Direcției Complex de Natație din cadrul Primăriei Târgoviște. Recent, la fix două luni după ce MDI TV a încheiat un contract generos de promovare cu Primăria Municipiului Târgoviște, asistent-managerul entității, Lorena Stoichiță, a câștigat un concurs pentru ocuparea unei funcții de consilier în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor al Municipiului Târgoviște, Compartiment Stare Civilă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *