CRONICĂ + FOTO. Locul de Liga I se joacă miercuri, la Târgoviște. Chindia a pierdut la limită, cu FC Voluntari, 0-1, în manșa tur a barajului

By
Updated: June 10, 2018

Nu e nici măcar ora 15 și la stadion s-au strâns deja oameni pentru deplasare. Într-o parte, lângă Casa Armatei, unii mai negricioși, îmbrăcați în tricouri albe, așteptând autocarele care să-i ducă la mitingul din Piața Victoriei, iar dincolo, sub sigla Chindiei, suporterii grupați în autoturisme, microbuze și ce-au mai putut închiria într-o zi în care PSD-ul și-a propus – și ulterior reușit – să ducă 13.000 de oameni din Dâmbovița la București. Nu-s tensiuni, doar mici înțepături, între oameni care pleacă la meci din convingere și persoane care merg la miting din teama pierderii locului de muncă. Știm și numele societății a cărei conducere i-a pus să se strângă acolo, fix în fieful fanilor Chindiei, dar asta contează prea puțin în cronica unui baraj pe care Târgoviștea îl așteaptă de două decenii.

Drum liber spre baraj

Fanii Chindiei nu au avut probleme în trafic pe drumul spre Voluntari. Autobuzele AITT și alte mijloace de transport care duceau oamenii din Târgoviște la marele miting au fost trase pe dreapta la Ulmi, pentru formarea unei coloane impresionante. “Puteam să mergem și 70-80 într-o mașină de 50 de locuri. Dacă eram opriți, spuneam că mergem la miting”, au glumit suporterii, în drum spre Voluntari. Aproape de ora 18.00, sute de fani ai Chindiei erau deja în parcarea stadionului Anghel Iordănescu. Cam 500, după estimările noastre, dublu decât locurile rezervate de ilfoveni suporterilor echipei oaspete. Până la urmă, după lungi parlamentări și case de bilete închise, aproape de începerea meciului au intrat toți dâmbovițenii, unii într-un sector de tribună alăturat celui în care a stat galeria. “Ne-au înghesuit pe o alee de un metru lățime, iar odată ajunși în fața intrării ni s-a spus că nu se mai vând bilete. Suntem mulți din Cornești, am venit să îl susținem pe Neguț și nu vrem să rămânem pe afară”, s-au plâns oamenii.

Chindia, atitudine și determinare

Începe meciul, cu casele de bilete închise, peluza complet goală – ba nu, populată cu cinci jandarmi ocupați să-l șicaneze pe un suporter târgoviștean care purta un tricou cu însemnele A.C.A.B – și câteva sute de spectatori la tribuna de vis-a-vis de galeria Chindiei. Atmosferă superbă la oaspeți, scandări de grădiniță la gazde, în rândul cărora cei mai mulți dintre adulți au fost direcționați sâmbătă spre Piața Victoriei. Chindia a început bine și a stat aproape de buturile lui Mincă. Horj și Lazăr au fost avertizați în primele 20 de minute. Neguț (35) și Florea (42) au semnat ocaziile roș-albaștrilor din primul mitan. După pauză s-a jucat mai slab și mai crispat. Chindia s-a cantonat în defensivă, permițându-le ilfovenilor să pună presiune. Voicu (72) și Bălan (74, intervenție Aioani) au anticipat golul gazdelor. Unul venit dintr-o execuție frumoasă, să recunoaștem, a lui Balaur (78), la o fază la care Martac a fost depășit prea ușor de Lazăr. Din final am notat doar schimbările și – culmea! – tragerile de timp ale oamenilor lui Adrian Mutu, plus semnele obscene arătate de Mincă galeriei de la Târgoviște. Promovarea – sau menținerea – se joacă miercuri după-amiază la Târgoviște (ora 17.30, Eugen Popescu). Chindia are nevoie de victorie la minim două goluri, sau de un succes la penalty-uri dacă se va impune cu 1-0 la capătul primelor 90+ 30 de minute.

Galerie superbă

Chindia a fost încurajată de aproximativ 500 de fani pe stadionul din Voluntari, cu o capacitate de 4.600 de locuri. Fanii dâmbovițenilor, mulți veniți din Capitală, au creat o atmosferă superbă. Dotați cu sute de steaguri roșii și albastre, tobe, fulare și eșarfe, oaspeții i-au încurajat pe Aioani &co. timp de 90 minute, dominând copios fondul sonor al arenei din Voluntari. În final, vezi foto, jucătorii au cântat la unison cu suporterii minute bune. De notat că principalele facțiuni de ultrași din Târgoviște, Commando Dracula și Cavalerii Cetății, au arătat unitate la barajul de la Voluntari, promițând o susținere și mai consistentă la jocul de acasă, de miercuri.

cof

Voluntari: Mincă – Leasă, Horj, Balaur, Bucurică – Al. Răuţă, C. Lazăr (cpt.)(D. Novac 82′) – Mih. Căpăţînă, Fl. Cernat (D. Benzar 46′), Ivanovici (Ad. Voicu 62′) – Ad. Bălan. Antrenor: Adrian Mutu

Chindia: Aioani – Martac, D. Ciobotariu, Vătavu, Dumitraşcu – Cr. Neguţ (Nisipeanu 81′), Rogoveanu, Pencea, Crinel Stoica (C. Dinu 87′) – D. Florea, Cherchez (cpt.)(Neicuţescu 89′). Antrenor: Nicolae Croitoru

P.S. După finalul meciului, un așa-zis jurnalist local, angajat al unei Direcții a Primăriei și fidel simpatizant al oricărui partid aflat la putere, l-a implorat minute bune pe Prisăcaru Ciprian, directorul CSM Târgoviște, să îl ia cu mașina la Târgoviște. “Păi omul are o cataragă luată cu credit și bușită de cinci ori în trei luni, de borduri, cum să conducă până la Voluntari? L-a luat Prisăcaru, i-a dat o pizza, o bere, a fost și Cosmin Lunescu acolo, s-au simțit bine cu toții. Și-a stricat relația cu Chindia, că altfel avea cu ce să ajungă acasă, nu mai stătea la ia-mă, nene”, au vorbit pentru DB-sport.ro surse demne de încredere. După binemeritatul ospăț de la o cârciumă din oraș, achitat cu cardul de Prisăcaru, respectivul așa-zis jurnalist a ridicat elogii partidului care îl plătește și a criticat, din nou, galeria Chindiei, formată din 500 de fani la meciul de sâmbătă seară.

P.S. 2. N-am fi scris niciodată P.S-ul dacă Târgoviștea câștiga la Voluntari. Pur și simplu, niște neica-nimeni, vorba directorului sportiv de la Chindia, n-ar fi meritat vreun rând într-un context euforic. Dar promitem să îi ignorăm pentru cel puțin un an, din 13 iunie, data în care Chindia va reveni în Liga I.

Foto: sportpictures.eu

Ionuț Marin

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *