EXCLUSIV. Salariu uriaș încasat de Prisăcaru după modificările din organigrama CSM Târgoviște. Directorul clubului primește acum peste 6.000 de lei, fără prime și bonusuri

By
Updated: May 23, 2018

La capătul celui mai slab sezon din istoria de opt ani a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, șefii grupării își freacă mâinile de bucurie: salariile – achitate exclusiv din bani publici – au explodat după votul consilierilor locali din 26 aprilie. Prin HCL 136/26.04.2018 au fost modificate organigrama, statul de funcții și regulamentul de funcționare al Clubului. Prisăcaru Ciprian ocupă acum funcția de director, retribuită cu un salariu uriaș după ședința Consiliului Local Municipal de luna trecută. HCL 138, adoptată în aceeași ședință, prevede că “începând cu data de 01.04.2018, salariile de bază aferente funcțiilor contractuale din cadrul Direcției Complex Turistic de Natație, Direcției Grădina Zoologică, Clubului Sportiv Municipal Târgoviște și Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgoviște -(18 funcții comune din cadrul familiei ocupaționale – Administrație), urmează să se stabilească prin înmulțirea coeficienților prevăzuți în Anexa nr. I la H.C.L. nr. 261/28.07.2017 modificată și completată, cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare. Concret, Prisăcaru ar fi trebuit să încaseze deja, pentru luna aprilie, un salariu de bază net de 6391 lei (brut 10.450 lei, adică salariul minim brut pe țară, 1900 lei, înmulțit cu coeficientul de ierarhizare 5.5, corespunzător funcției de conducere ocupate). Prin comparație, salariul președintelui clubului din perioada când echipa de baschet senioare era campioana României și evolua în Euroligă nu trecea de 2.000 de lei net. Mai mult, boss-ul de la CSM – club care a cheltuit, anul trecut, peste 7,7 milioane de lei – poate primi recompense pentru rezultate deosebite ale sportivilor/echipelor. În prezent, însă, nu se pune problema :).

L-au “liniștit” pe Nicu Tamaș

Parcurgând noul stat de funcții, în vigoare din 26.04, apare o situație interesantă în dreptul instructorilor sportivi, deocamdată doar patru la număr, chit că CSM-ul se laudă – la nivel scriptic – cu zece secții. La baschet, volei și judo, nivelul de studii cerut prin noua organigramă este S (studii superioare), cu grad profesional II. La secția de box, instructorului sportiv îi sunt suficiente studii medii. “I-au arătat pisica lui Nicu Tamaș. Dacă mai vorbește cu presa ce nu trebuie, M-ul de acolo se transformă în S”, explică surse din club. Tamaș nu a putut fi contactat de DB-sport.ro în ultimele 30 de zile. În acest moment, pentru secțiile de natație, polo, fotbal (!), tenis (!), radioamatorism și lupte nu există posturi de instructori sportivi în organigrama CSM.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *