Punctele contează| Chindia s-a impus la limită cu Clinceni, 1-0

By
Updated: April 30, 2018

Chindia a avut din nou emoții pentru un succes în returul Ligii a II-a, cum s-a întâmplat aproape la toate jocurile din această primăvară. Cu Clinceni a venit rândul lui Florea să înscrie de trei puncte, fostul campion al României învingându-l pe Ureche (28) după o centrare a lui Crinel Stoica. Urmăriți din tribune de 1.500 de spectatori, care au trecut repede peste eșecul cu FC Argeș, târgoviștenii au conservat cu destule emoții avantajul minim și au bifat o victorie extrem de importantă în economia clasamentului final. Distanța față de piteșteni, care teoretic nu ar avea drept de baraj/promovare, a crescut la șapte puncte, alb-violeții urmând să joace luni seară cu CS Mioveni, pe teren propriu. Chindia a ieșit bine din tripla cu Snagov (2-1), Metaloglobus (1-1) și Clinceni (1-0), consolidându-și poziția a treia în clasament, dominat de Dunărea Călărași și Hermanstadt, echipe virtual promovate în Liga I.

Comentariu jenant la Telekom

Jocul de pe Eugen Popescu a fost preluat în direct de către Telekom TV, într-un comentariu de toată jena, asigurat cel mai probabil din studiourile de la București. “Căpitanul Chindiei din acest sezon este Crinel Stoica (n.r banderola a stat pe brațul lui Cristi Cherchez, după plecarea lui Honciu la Șirineasa, iar căpitan duminică a fost Cornel Dinu)”, “Cherchez a fost exclus din lot după o ceartă cu antrenorul (n.r atacantul Chindiei a fost suspendat două etape după eliminarea de la Snagov, urmând să stea și cu Mioveni, din cauza cumulului de cartonașe)”, “De numele antrenorului Cornel Dinu se leagă cel mai frumos fotbal jucat la Târgoviște, în perioada Micului Ajax” (n.r. la retrogradarea Chindiei din 1998, Dinu era antrenorul lui Dinamo, care a cedat dubios cu Foresta, 1-3, în ultima runda a campionatului. Moldovenii au rămas în prima ligă, în timp ce Chindia a ajuns în eșalonul secund), sunt doar câteva dintre gafele angajatului Telekom TV care a comentat jocul dintre Chindia și Clinceni.

CS Mioveni și Hermannstadt arbitrează lupta pentru locul 3

Următoarele două runde s-ar putea dovedi decisive pentru stabilirea echipei care va participa la barajul de promovare în Liga I. Chindia (65p) și FC Argeș (58p, un joc mai puțin) se bat pentru locul 3, cu avantaj pentru piteșteni la o eventuală egalitate de puncte, datorat întâlnirilor directe cu echipa din Târgoviște, 0-0 în tur și 4-2 în retur. Argeșul joacă marți de la ora 19.30 cu CS Mioveni în epilogul rundei 32. Peste o săptămână, Chindia merge la Mioveni, iar FC Argeș la Sibiu, pentru meciul cu Hermannstadt. În sfârșit, în etapa a 34-a, Chindia o primește pe echipa lui Alexandru Pelici pe Eugen Popescu, în timp ce FC Argeș va juca acasă cu Balotești.

Cu cine mai are de jucat Chindia Târgoviște până la finalul sezonului

33. CS Mioveni (d, duminică, 6 mai, ora 11.30)

34. Hermannstadt (a, duminică, 13 mai, ora nestabilită)

35. CS Balotești (d, miercuri 16 mai)

36. CS Afumați (a, sâmbătă/duminică, 19/20 mai)

37. Dunărea Călărași (d, sâmbătă/duminică, 26/27 mai)

38. stă (3p la masa verde cu Olimpia)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *