EXCLUSIV. Reacția lui George Stoica, omul care a reprezentat Chindia la alegerile FRF: “Am votat pentru binele nostru. Nu vă spun pe cine, așa am hotărât în AGA, să rămână secret”

By
Updated: April 19, 2018

Chindia a fost reprezentată la alegerile de miercuri de la FRF de George Stoica, angajat al Consiliului Județean Dâmbovița, director al Serviciului Pază al CJD și fiul primarului PSD al comunei Văcărești, Romică Stoica. Juniorul e membru în Adunarea Generală a Asociaților de la Chindia Târgoviște din iulie 2014 și nu a avut nicio reacție publică legată de activitatea Chindiei până astăzi. Ca o ironie tristă a sorții, celălalt reprezentant al autorităților locale în AGA de la Chindia este Baicu Adrian, un profesor de religie care s-a gudurat în trecut pe lângă PD-L și despre care presa a scris, în 2016, că jignește și lovește elevii. Baicu este salariat al Primăriei Târgoviște și conduce o mașină de serviciu a autorității locale. Revenind la Stoica și la prezența lui la alegerile FRF, în calitate de delegat al clubului Chindia, în ultimele ore s-a tot scris că votul a fost influențat politic, iar delegarea directorului de la Pază, deloc întâmplătoare. “Președintele Marcel Ghergu nu a avut drept de vot, ca și membru în Comitetul Executiv, unde oricum avea să fie reales. Conform procedurilor în vigoare, la alegeri putea fi împuternicit să voteze doar cineva cu funcție în cadrul clubului. Stoica a fost varianta perfectă, ca să nu se supere nimeni și nici să nu apară surprize la urnă”, vorbesc sursele DB-sport.ro. Contactat astăzi, tânărul din Văcărești a acceptat dialogul și a explicat, în puține cuvinte, cum a ajuns în aceeași sală cu granzii fotbalului românesc.

Domnule Stoica, de la Db-sport.ro vă deranjăm. Sunteți omul zilei în sportul dâmbovițean.

Vă salut și vă ascult.

Cum ați ajuns să reprezentați clubul Chindia la aceste alegeri?

Păi… A fost o ședință, în cursul zilei de marți, cu o zi înainte de alegeri. Așa s-a hotărât, să merg eu.

A cui a fost propunerea?

A… a tuturor, cred. Cei prezenți au considerat de cuviință să mă delege pe mine să reprezint clubul.

Au existat voci care au afirmat că mai potrivit să meargă la FRF ar fi fost directorul sportiv Ciprian Iugulescu, în virtutea unei imagini bune pe care și-a creat-o în fotbalul românesc.

Nu știu ce să vă spun. Dacă asociații așa au decis… Am înțeles că Ciprian nu ar fi putut să meargă la București.

A existat și această propunere în AGA?

Nu.

Ne puteți spune pe cine ați votat?

Din păcate, nu. Când m-au desemnat să merg la Federație, mi-au transmis și că votul va rămâne secret. Și așa trebuie să rămână.

Dar pentru ce ați votat?

Pentru binele nostru. Adică pentru binele clubului. În ședința respectivă s-a stabilit cu cine merge Chindia, eu am fost doar și am exprimat această opțiune.

Și va fi mai bine?

Păi ce faceți, îmi puneți aceeași întrebare sub altă formă? V-am spus că nu pot să zic cu cine am votat. Dar vă asigur că știu ce se întâmplă la club, sunt acolo de patru ani, nu se iau decizii în AGA fără semnătura mea. Îmi pare rău că s-a scris atâtea pe toate site-urile. Am participat la toate ședințele, și cu buget, și cu tot.

Ieri cu Burleanu, astăzi cu Lupescu

DB-sport a descifrat culisele unui vot care mai mult a ajuns să încurce Chindia, decât să o ajute “să-i fie mai bine”: cunoscut drept un apropiat al fostei și actualei conduceri a FRF, șeful Chindiei, Marcel Ghergu, ar fi intenționat să direcționeze votul clubului către Răzvan Burleanu. Echipa s-a bătut mereu la promovare în ultimii ani, sponsor tehnic e Joma, cantonamentele sunt efectuate la baza FRF, iar despre alte exemple ale colaborării fructuoase dintre club și Federație putem scrie săptămâni bune. Doar că, spun sursele noastre, politicul a influențat și votul Chindiei, așa că Târgoviștea n-a mai mers ieri cu Burleanu. Amănunte incredibile: “Unul dintre greii politicii și-a trimis șoferul la Târgoviște, cu o săptămână înainte de alegeri, să se asigure că lucrurile sunt ok. Pentru că semnalele n-au fost cele mai bune, și exista temerea că se va vota tot cu Burleanu, luni a fost Florin Prunea în oraș, cu un ultim avertisment“. Miercuri la amiază, Răzvan Burleanu l-a surclasat pe Lupescu, 168-78 și a câștigat un nou mandat în fruntea Federației.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *