ALEGERI AJF. Ce promite șeful Tudor, în funcție de aproape 30 de ani: “Îmbunătățirea bazelor sportive, preocupare pentru IT și oameni noi în comisii”

By
Updated: April 12, 2018

Emil Tudor (67 ani) este marele favorit la câștigarea alegerilor pentru șefia AJF Dâmbovița. În funcție din 1991, Tudor spune că la scrutinul programat pe 26 aprilie, de la ora 16.00, la Casa Sindicatelor (sala mică) nu va avea niciun fel de emoții. Vă invităm să parcurgeți, mai jos, un interviu cu omul care conduce fotbalul din Dâmbovița de aproape trei decenii.

Domnule Tudor, inițial ați spus că nu veți mai candida, apoi v-ați răzgândit, iar acum delegații echipelor spun că veți câștiga la scor alegerile.

Vă spun sincer că am avut în intenție să mă retrag și să îi lase pe alții. M-au convins totuși discuțiile cu oamenii de fotbal din județ. Cunosc foarte bine ce se întâmplă la cluburi, ce probleme sunt și ce trebuie îndreptat. La momentul ăsta, dacă vine altcineva, îi va fi extrem de greu să rezolve unele aspecte. Am 67 de ani, dacă voi câștiga va fi ultimul meu mandat la AJF.

S-au vehiculat cinci nume de candidați, până la urmă și-au depus dosarele doar patru. Câți rămân în cursă?

Nu știu și nici nu e treaba mea. Avem o comisie din care face parte și un jurist. Astăzi la prânz vor fi analizate dosarele. Nu îmi dau cu părerea, pentru a nu se considera apoi că influențez în vreun fel ședința comisiei (n.r Emil Tudor, Ionuț Iugulescu, Costel Badea și Aurelian Godinac sunt candidații înscriși pentru șefia AJF). Pot să vă spun doar că acești oameni nu sunt anchetați penal și nici în stare de suspendare în fotbalul dâmbovițean.

Cu ce vă prezentați în fața delegaților? Ce schimbări ați intenționa să faceți în activitatea Asociației, dacă veți fi ales?

În primul rând, e clar că bazele sportive trebuie îmbunătățite. Cel puțin la Liga a IV-a, sunt probleme pe multe stadioane. Vom solicita sprijin din partea autorităților locale pentru a încerca să aducem aceste arene la un nivel cât de cât decent. Apoi vrem să dezvoltăm partea de IT, în colaborare cu Federația, în special programul Football Connect. Vor dispărea astfel dublele legitimări. Va mai dura probabil o jumătate de an până când programul va fi operațional, dar vom avea acces la un sistem cu datele tuturor fotbaliștilor activi. De asemeni, vor avea loc modificări în structurile comisiilor. Foarte mulți delegați au solicitat asta.

Sunt totuși multe incidente pe stadioane, multe bătăi și scandaluri.

Nu zic că nu sunt, dar se mai și exagerează. Oamenilor le place scandalul, mulți nici măcar nu știu realitatea sau nu au fost pe stadioane, dar își dau cu părerea despre ce s-a întâmplat. Cel puțin până se judecă un caz, cei mai mulți ar trebui să fie mai reținuți. Oricum, și pe acest segment promitem mai multă transparență de acum încolo.

Până la urmă vine Răzvan Burleanu la alegeri?

E posibil să vină. Când a fost în județ, la cluburile afiliate, și-a exprimat dorința să participe la Adunarea Generală din 26 aprilie. Să vedem întâi ce va fi la alegerile FRF.

Ați accepta o confruntare cu contracandidații dumneavoastră?

Rămâne de văzut. Deocamdată nu mi-a propus nimeni nimic. Și nici nu știu dacă ar avea unde să se producă o asemenea confruntare.

P.S. Interviul cu președintele AJF Dâmbovița a fost programat de la începutul săptămânii și a avut loc joi dimineață, la sediul AJF. În timpul dialogului cu reporterul DB-sport.ro, telefonul președintelui a sunat o singură dată. “Cineva s-a trezit că nu știu la ce cupă participă și vrea să amâne un meci de juniori, care trebuie să se joace duminică”. Reprezentantul echipei care solicită amânarea este un apropiat al președintelui CSM Târgoviște, Prisăcaru Ciprian.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *