EDITORIAL. Cât ne mai înjurați?

By
Updated: April 6, 2018

Penibili în teren la Brăila, Popescu și Morariu – primul trimis la Chindia de Dinamo, sub formă de împrumut, iar al doilea venit de la codașa Juventus – s-au întrecut în înjurături și amenințări la adresa suporterilor care au făcut deplasarea. Puțini la număr, dar, important, toți pe cont propriu. “Să îmi bag p**a în galeria voastră”, a transmis Popescu la finalul meciului în care și-a îngropat echipa în fața ultimei clasate dintre echipele rămase în campionat. “Vă prind eu prin oraș și vă arăt cine sunt. Mă p*ș pe mormintele familiilor voastre”, s-a exprimat suburban și Morariu, într-un apel pe Facebook, imediat după înfrângerea care trimite Chindia la zece puncte de primul loc și șapte de al doilea. Printre suporterii care au ajuns la Brăila s-au numărat și doi veterani ai fenomenului, Bogdan Pătru (68 ani) și Dumitru Dragnea (59 ani). “Nu vă e rușine să ne vorbiți așa? Cine vă dă dreptul să ne înjurați? Arătați că sunteți fotbaliști”, au comentat microbiștii. La rândul lui, un alt fan, cu sute de prezențe în PCH, a răbufnit după ce a fost amenințat telefonic de Morariu: “Ne prinde el pe noi, la noi în oraș? Să îl ferească Dumnezeu să dea ochii cu noi după ce s-a întâmplat. Au noroc mare că la Târgoviște nu e o galerie puternică. Jar mâncau dacă erau aici băieți ca la Dinamo în peluză”.

Precedent: Morariu, gesturi obscene și în 2012

Imediat după revenirea la Târgoviște, consumată în iarna acestui an, mai precis după plecarea lui Denis Ispas la Călărași, via Șirineasa, Morariu a fost contestat de o parte a suporterilor, care și-au amintit un episod nefericit, petrecut în vara lui 2012. “Ne-a arătat degetul mijlociu, de undeva din zona tabelei de marcaj. La toată tribuna, că așa a vrut mușchiul lui. Era în război cu conducerea, cu președintele de atunci, Sorin Lungu, și așa a considerat de cuviință, să ne arate nouă un deget”, rememorează Dumitrescu Ion, și el suporter cu vechi state alături de Chindia Târgoviște.

Mladen, Morariu, Dinu, Popescu. Până când vă mai suportăm?

În ultimele sezoane, a devenit obișnuință ca fotbaliștii Chindiei să îi înjure pe microbiști sau să le arate semne obscene. De notorietate rămâne un moment petrecut la Mioveni, la meciul de Cupa României dintre Chindia și Poli Timișoara, din toamna lui 2016. Fiul primarului de la Moreni, Bogdan Dinu, intrat în joc din postura de rezervă, le-a arătat semne obscene celor 50 de suporteri aflați în tribune, care i-au reproșat prestația slabă. Anterior, Sebastian Mladen, protejat al lui Gică Popescu, avusese meciul lui cu oamenii din tribună. La Brăila, în Joia Mare din 2018, Popescu și Morariu i-au înjurat și amenințat pe oamenii veniți să îi susțină.

***Președintele clubului, Marcel Ghergu, a refuzat să facă vreo declarație reprezentanților presei joi seară, după înfrângerea de la Brăila. Ghergu a gonit către Târgoviște, unde a ajuns în mai puțin de trei ore, supărat foc pe prestația jucătorilor, dar și indignat de atitudinea celor care i-au înjurat și amenințat pe fani. Vineri la prânz, la stadion a avut loc o ședință cu destule reproșuri, goalkeeper-ul din Oltenia fiind anunțat că nu va mai apăra în următoarele jocuri. Teo Meilă va fi titular cu FC Argeș, duminica viitoare, de la ora 17.00, pe Eugen Popescu.

P.S. “Târziu v-ați dat seama cam ce caracter este acest Iustin Popescu. A mârâit de câteva ori și la Dinamo, dar acolo e altă treabă, oamenii i-au dat flit imediat. Amintiți-vă voi mai bine de finala de juniori A din mai 2012, cu Viitorul lui Hagi, la Buftea. Acest mare portar a luat gol direct din corner, de la Tănase, acum la FCSB. La final a sărit să se bată cu jucătorii de la Viitorul, mai avea puțin și îl alerga și pe Hagi… Nici la premiere nu a rămas, s-a pitit în vestiar. Târgoviștea ar trebui să scape cât mai repede de personajul ăsta. Să joace Meilă sau, de ce nu, Aioani, care la 16 ani și jumătate era titular” – sursă DB-sport.ro.

Foto: Sportul Ilustrat

Comments

comments

2 Comments

  1. ionut

    April 7, 2018 at 5:37 am

    Ghergu i-a adus, nu este el preşedinte atotştiutor în ale fotbalului. Atât timp cât ai un astfel de preşedinte, depinyi de banii primăriei şi câţiva sponsori plus drepturile de televiyare, nu ai să veyi performanţă aici. Ne-a stricat sărbătorile de Paşte această înfrângere cu Brăila, nu mă aşteptam să piardă la o echipă aproape retrogradată.

  2. Costel

    April 7, 2018 at 9:49 am

    Presa sportiva a disparut in cautarea CAN-CAN-ului…12-13 meciuri fara gol sunt zero cand gresesti odata … Paste Fericit si putere echipei sa ne duca la baraj sa avem ocazia sa vedem o prim divizionara pe Eugen Popescu si poate cu noroc sa ajunge in prima liga 🍀💪🏻🙏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *