Cifre oficiale: CSM Târgoviște a cheltuit în 2017 peste 1,6 milioane de euro | “Performanțe”: liga a II-a la baschet și locul 3 la volei + lucrări abandonate la sala de atletică grea.

By
Updated: February 10, 2018

DB-sport demontează astăzi, cu documente oficiale, afirmațiile lansate în ultima vreme de Prisăcaru Ciprian, președintele CSM Târgoviște, cu privire la așa-zisa economie pe care ar fi făcut-o clubul în 2017. În realitate, într-un an în care performanța a fost un termen străin pentru angajații CSM-ului, cu toții plătiți din banii Primăriei, adică ai târgoviștenilor, bugetul total al clubului s-a ridicat la 7.76 milioane de lei, adică 1.65 milioane de euro, cu doar 300.000 de lei mai puțin decât în 2016, an în care clubul a obținut două medalii importante la nivel de sporturi de echipă, argint la volei și bronz la baschet feminin, plus titlul național de la box al lui Cătălin Cristea. “Ce am făcut noi acolo va fi egalat cu greu de către cineva. Rămân multe amintiri frumoase din vremea petrecută la club, dar, cel mai important, rămân vitrinele pline cu trofee și medalii“, a comentat pentru DB-sport.ro președintele CSM-ului din perioada 2008-2016, Ciprian Iugulescu, altfel o prezență discretă în mass-media de-a lungul acestor ani și nu numai. În loc să aniverseze cu fast zece ani de la înființare, CSM Târgoviște ar putea înregistra în acest an un record nedorit, primul sezon fără medalii la nivel de sporturi de echipă în primele ligi, chit că ambele au activat în competițiile oficiale, baschetul, e drept, în eșalonul secund, alegerea cuplului Prisăcaru-Tănase din vara trecută. Revenind la cifre: din cei 7.76 milioane de lei cheltuiți în 2017, 5.6 milioane reprezintă contractele de prestări servicii încheiate de CSM cu sportive și antrenori. Prin comparație, în 2016, pe același segment am notat 6 milioane de lei, în condițiile în care aici au evoluat jucătoare de top, atât la baschet cât și la volei, cu rezultate pe măsură, amintite mai sus.

Chirii cu 29% mai mari

CSM Târgoviște a cheltuit anul trecut, doar pentru chiriile achitate pentru sportive și antrenori, aproximativ 302.000 lei, cu 29% mai mult decât în 2016. În tot acest timp, președintele Prisăcaru a anunțat, în presa de casă – pe care a plătit-o cu peste 5.000 de lei în ultimele șase luni din 2017- că s-ar fi făcut economii la capitolul cazare și jucătoarele ar fi fost mutate din apartamente la hotel. Reparațiile curente sau investițiile au reprezentat subiecte închise pentru Prisăcaru în ultimele 14 luni, chit că vechea conducere Iugulescu – Dobă alocase 148.000 lei în 2016 pentru amenajarea sălii de atletică grea de lângă sediul clubului. Lucrările de aici au fost sistate imediat după instalarea lui Prisăcaru, la 1 septembrie 2016, după un concurs la care a candidat singur. Alți bani aruncați pe apa sâmbetei în 2017 sunt cei pentru pregătirea profesională: 3.780 de lei cheltuiți degeaba, câtă vreme contabila nu a fost în stare să întocmească documentele pentru plata salariilor aferente lunilor octombrie și noiembrie decât după intervenția profesioniștilor din Primăria, și asta doar la solicitarea edilului Cristian Stan. Pentru uniforme și echipamente, CSM a cheltuit anul trecut peste 59.000 de lei, fără ca la secția de box, de exemplu, să ajungă măcar un set de mănuși. “Eu nu mai am ce să zic. Nici nu aș știi să număr atâția bani. Noi mergem la competiții tot cu bani de împrumut”, a comentat amar Nicu Tamaș, singurul antrenor de la CSM care produce campioni.

Amenințări pe Facebook, refugiul președintelui non-performanță

Eșecul jenant din returul cu Olympiacos, din optimile Challenge Cup, 1-3 acasă, dar și materialele publicate în ultimele zile de presa independentă din Dâmbovița au provocat o reacție disperată a președintelui, și unde altundeva decât pe Facebook, locul în care Prisăcaru se simte ca la chiolhanurile unde interpretează, la microfon, cântece de petrecere. O postare lungă și greoaie, începută cu “nu am amenințat niciodată pe nimeni” se încheie cu “ne vedem la Tribunal, piraților”, cu referire cel mai probabil la jurnaliștii care au îndrăznit să scrie despre managementul defectuos al președintelui de la CSM. Strigătul de pe rețeaua de socializare a fost condimentat cu fotografii din apogeul carierei sportive a actualului președinte, de exemplu arbitrajul de la Cupa Taximetriștilor. În dorința de a controla reacțiile, Prisăcaru a limitat accesul internauților la conținut. Chiar și așa, au apărut alte critici, cea mai aspră de la freelancer-ul Gabriel Bengea.

2.000 de euro lunar încasează antrenorul echipei de baschet CSM Târgoviște (liga a II-a)

1.650 de euro a fost salariul de instalare al lui Dan Fleșeriu la Târgoviște, antrenor care a câștigat titlul național în LNBF cu CSM în 2014 și 2015

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *