Eliminare în sos de tzatziki: CSM Târgoviște a eșuat lamentabil în returul cu Olympiacos Pireu, 1-3 în Polivalentă. Prisăcaru s-a maimuțărit în tribuna din care au răzbătut nemulțumiri: “Ăsta nu e volei de cupe europene”

By
Updated: February 6, 2018

Liderul autoritar al primei ligi din Grecia s-a impus lejer la Târgoviște în returul cu CSM, 3-1 (25-17, 16-25, 25-21, 25-22) și s-a calificat în sferturile de finală ale Challenge Cup, a treia și ultima competiție voleibalistică europeană ca și nivel valoric. La fel ca în așa-zisul derby cu Alba Blaj, promovat așa în presa de casă a președintelui Ciprian Prisăcaru și pierdut cu un scor identic, CSM a contat într-un singur set și a suferit teribil în celelalte. Rănită în orgoliu după înfrângerea surprinzătoare din tur, Oly a început tare și a câștigat la 17 primul set de la Târgoviște. CSM a revenit imediat pe tabelă (1-1), iar de-aici a jucat o singură echipă, care și-a adjudecat calificarea fără prea multe emoții. Mult mai bine organizată și mai omogenă decât echipa lui Prisăcaru, Olympiacos a demonstrat la Târgoviște că merită din plin să lupte pentru un trofeu continental, în fața unei formații care s-ar putea prăbuși spre mijlocul clasamentului în campionatul mediocru din România. Ca și în jocul cu Blaj, finalul a fost stricat de “cel mai frumos public din România” – cum îi place președintelui-câștigător al unui concurs la care a candidat singur să scrie pe pagina de Facebook a clubului. Oaspetele, dar și arbitrii partidei, care au oficiat impecabil, au avut parte de aceleași huiduieli simțite în week-end de campioana României din ultimii trei ani. O seară pe care Prisăcaru și-ar fi dorit-o cu sute de selfie-uri s-a terminat cu un coșmar pentru cel mai slab președinte din istoria sportului dâmbovițean și pentru clubul care, în loc să aniverseze în vară zece ani de la înființare, va înregistra, cel mai probabil, primul sezon fără medalii la nivel de sporturi de echipă.

Seara în care a pierdut doar Prisăcaru

Mulți dintre târgoviștenii prezenți la meci au taxat prestația jenantă a echipierilor CSM-ului, atitudinea antrenorului și managementul defectuos al lui Prisăcaru: “Ăsta nu e volei de cupe europene, iar Prisăcaru mai are puțin și ia și pielea de pe noi. Să plece, să ne lase, mai bine vedem puștoaicele de la CSȘ în Divizia A1″ au vorbit oamenii din tribună. Vizavi, sub pupitrele de la masa presei, care a rămas și astăzi nepopulată de jurnaliști, Prisăcaru s-a maimuțărit la fiecare punct al CSM-ului, sub privirile viitoarei sale soții. Cei mai mulți dintre spectatori nici măcar nu au avut habar de modul cum se desfășoară partidele din optimi, unii așteptând probabil și acum un meci decisiv la Pireu. Au existat și voci cerebrale, care au solicitat demisia președintelui și diminuarea bugetului CSM-ului, asigurat integral de Primărie: “Prisăcaru s-a legat de meciul ăsta, poate-poate mai dă Primăria ceva. În campionat termină probabil pe 4, singura șansă să mai vadă bani era să joace în sferturi, dar și aici ar fi fost o problemă, că aproape sigur mergea doar până la Bacău. Măcar să nu i se mai dea bani pe mână în primăvara asta. Să fie reparate drumuri, școli și grădinițe, cu banii dați la mercenare”, n-au ezitat oamenii să își prezinte nemulțumirile.

“Cel mai frumos public din România”, închiriat cu ziua de la Moreni

Deși s-a lăudat zile în șir pe rețelele de socializare că CSM Târgoviște are cel mai frumos public din România și că sala se va umple cu Olympiacos, cu intrare liberă, Prisăcaru a apelat la o variantă inedită pentru a avea o galerie – fie ea și minusculă – la jocul din optimile Challenge Cup, cea mai modestă dintre competițiile europene intercluburi. Zece suporteri din Peluza Marian Pârșe (Flacăra Moreni) au fost aduși la Târgoviște pe cheltuiala clubului. “Ne-a sunat domnul președinte să venim, să cântăm, ne-a zis că dă și el o bere. Noi am mai fost anii trecuți la meciurile CSM-ului, dar atmosfera era cu totul alta. Mulți dintre băeiți nu au vrut să audă de deplasarea asta”, a vorbit unul dintre morenari pentru DB-sport.ro.

P.S. La ora când CSM Târgoviște agoniza în fața lui Oly, primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, publica pe Facebook o postare pozitivă la adresa echipei de fotbal Chindia. Fără a-l lăuda gratuit pe edil, gestul din această seară și mai ales momentul ales de Stan ar putea însemna mult pentru suporterii fotbalului dâmbovițean. Dar despre asta, într-un material viitor 🙂

P.S2. Conferința de presă de după joc s-a transformat într-un atac dur al antrenorului Guillermo Naranjo și al jucătoarei Milagros Collar la adresa jurnaliștilor dâmbovițeni. Tupeu de maidan pentru niște no-name-uri plătite din banii noștri, ai contribuabililor, care în mod normal nu va rămâne netaxat, chit că unul dintre jurnaliștii mustrați astăzi de Naranjo este administrator al unui SRL care derulează afaceri chiar cu CSM Târgoviște!

Foto: Facebook CSM Târgoviște

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *