La mulți ani cu sănătate! Cu ce vine 2018 în sportul dâmbovițean + ce șanse sunt pentru a rămâne un an de referință

By
Updated: December 31, 2017

Câteva ore ne despart de trecerea în noul an, unul în care vă dorim tuturor celor care ne urmăriți – inclusiv celor pe care i-am criticat constant în 2017 – multă sănătate și putere de muncă. Asta pentru cine mai are unde munci într-un județ în care nivelul de trai scade de la an la an. Dar să fim optimiști la ceas de sărbătoare și să gândim pozitiv la ceea ce ne-ar putea aduce 2018 în plan sportiv. Despre infrastructură nu vorbim, că nu e cazul. După minciuni cu nemiluita, după promisiuni electorale aruncate constant de toate partidele, noul an găsește sportul dâmbovițean într-o situație dramatică la capitolul baze sportive: un stadion la Târgoviște bătrân, obosit, pe jumătate închis, o Polivalentă cârpită de câțiva muncitori cu smoală pe acoperiș, pe banii Ministerului, zero terenuri de antrenament în condiții decente, zero săli de atletică grea, zero perspective. Un singur plus, Complexul de Natație construit pe locul fostei Baze de Agrement, de unde șmecherii vremii s-au îmbogățit din comerțul cu fier vechi. Un Complex care ființează – recunoscut – ca o gaură neagră în bugetul Municipiului și care atrage turiști care pot fi numărați pe degete.

Revenim la capitolul perspective. După două decenii, Chindia are, pentru al treilea an la rând, șansa să revină în Liga I. Jucătorii au demonstrat din 2016 că pot, rămâne ca și ceilalți factori să arate că vor. Indiferent de milioanele de euro pompate la CSM Târgoviște, Chindia rămâne cuvântul de ordine în rândul iubitorilor de sport.

CSM Târgoviște: cu interdicțiile la transferuri reconfirmate, după deciziile instanțelor civile din România, echipa de baschet își trăiește, cel mai probabil, finalul, după 12 titluri cucerite după Revoluție sub diverse titulaturi. La volei e haos, e balamuc, boxul e în derivă, cu campioni care vor să meargă la muncă fizică în străinătate, iar alte secții nu contează. Asta nu influențează însă bugetul, care atinge în 2017 aproape două milioane de euro. Halucinant, pentru oamenii care cunosc sport sau pentru târgovișteanul de rând, care plătește taxe și impozite.

DJST Dâmbovița: urmează, probabil, un an la fel de modest ca și 2015, 2016, 2017, fără investiții capitale și fără competiții majore, sub explicația că nu vin bani de la MTS. Vom avea, totuși, o Balcaniadă de karate la Polivalentă, despre care a cărei organizare administratorii sălii s-au pronunțat deja că n-ar fi oportună în municipiul nostru.

Flacăra Moreni: singura echipă din județ care a evoluat vreodată în cupele europene la fotbal riscă să revină în Liga a IV-a în 2018. Campion al României cu Oțelul și simbol fotbalistic al orașului Moreni, Gabi Paraschiv nu a avut sprijinul promis la Flacăra, echipă care a ajuns pe toboganul retrogradării la puțin timp după promovarea în Liga a III-a.

FC Aninoasa: cu bugetul tot mai subțire, echipa de lângă Târgoviștea ar putea și ea să dispară în 2018, după ce în acest an s-a pus lacătul la Urban Titu, chipurile, pentru implicarea jucătorilor în mafia pariurilor. Cum nici Federația, nici organele abilitate, nu s-au pronunțat în acest sens, rămâne convingerea că decizia de a asasina fotbalul de la Titu i-a aparținut viceprimarului vremii, Teodor Rădoi, în prezent demis din funcție, prin votul consilierilor locali.

Valahia Târgoviște: o altă echipă care toacă bani publici și despre care nu se scrie – a se vedea intervențiile la intimidare ale managerului-baskan Aurel Iancu la MDI TV – va rămâne și în 2018 codașă în clasamente, și la masculin și la feminin. Sumele de care beneficiază anual Iancu &co. se învârt între 5 și 8 miliarde de lei vechi anual, pentru două echipe care au scris doar pagini negre în istoria handbalului.

În tot acest context, doar o minune ar transforma noul an într-unul de referință pentru întreg sportul dâmbovițean, iar toate speranțele se leagă, aici, de Chindia Târgoviște. Și nu discutăm deloc subiectiv! Le urăm succes și sănătate tuturor celor care reprezintă județul la nivel național, tuturor puștilor care încearcă să facă performanță în condițiile pe care le știm cu toții și, în special, urăm un sincer La Mulți Ani celor care ne urmăresc. În 2018 vom fi și mai aproape de tot ceea ce înseamnă sport dâmbovițean.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *