Out din Cupă, dar cu fruntea sus. Chindia a jucat curajos cu Astra și a pierdut în prelungiri, cu un gol din ofsaid

By
Updated: December 1, 2017

Chindia a demonstrat la Giurgiu – unde, fără supărare, n-ar fi trebuit să joace meciul cu Astra – că seria excelentă din campionat n-a fost deloc întâmplătoare. Chiar și fără mulți dintre titularii obișnuiți în teren din primul minut, trupa lui Nicu Croitoru a ținut în șah campioana României din 2016 și a fost aproape de loteria penalty-urilor, după o evoluție curajoasă și lăudabilă, la mijlocul unei săptămâni cu două deplasări istovitoare, la Satu Mare și Șiria. E-adevărat, Chindia a avut și noroc, la cele două bare ale gazdelor, dar și o apărare imperială, Meilă parând în fața lui Gheorghe (78) sau Moise (107), pentru ca Dumitrașcu să scoată de pe linia porții mingea trimisă de Abang (70). Fără să se apropie periculos de buturile lui Iliev în prelungiri, și mai mult cu gândul la penalty-uri, Chindia a primit gol din ofsaid în minutul 110: Balaure a deschis scorul, din poziție neregulamentară, patru minute mai târziu Chipirliu rezolvând problema calificării, pe fondul căderii totale a echipei dâmbovițene. De notat că partida s-a desfășurat într-un anonimat aproape complet, cu doar 300 de spectatori în tribune, dintre care 100 din Dâmbovița, răsfirați în tot stadionul. Tot la acest capitol, trebuie subliniat că cei mai mulți dintre jucătorii Chindiei au venit să salute galeria doar după ce au fost întorși din drumul spre vestiare de directorul sportiv Ciprian Iugulescu. Una peste alta, rămâne impresia unei comportări onorabile în fața experimentatei și mult mai valoroasei echipe din Giurgiu, dar și regretul că meciul nu s-a jucat la Târgoviște, sau măcar aproape de Târgoviște, unde Cherchez &co. – la cum au arătat joi seară – ar fi avut șanse reale pentru o calificare istorică în sferturi. Chindia se întoarce în campionat, echipa dâmbovițeană aflându-se la această oră deja la Turnu Severin, popas spre Șiria, unde va juca duminică de la ora 11.30 meciul cu UTA.

Chindia: Meilă – Martac, Acasandrei, Ciobotariu, Dumitrașcu – Șerban (80 Nisipeanu), Honciu, Pencea (105 C. Matei), C. Neguț (72 L. Mihai) – Bâtfoi, Neicuțescu (67 Cherchez). Antrenor: Nicu Croitoru.

Astra: Iliev – Butean, Polczak, Erico da Silva, Radunovic – Moise, Seto, Biceanu (57 Abang) – Ioniță II (94 Balaure), Le Tallec (82 Chipirliu), Nyiuadzi (46 V. Gheorghe). Antrenor: Edi Iordănescu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *