INVESTIGAȚIE DB-sport: Câte localnice sunt, de fapt, în echipa de baschet CSM Târgoviște, mese picante după meciuri la fast-food + cine primește în Liga a II-a salariu de campion al României

By
Updated: November 22, 2017

DB-sport.ro prezintă, începând de astăzi, adevărata față a echipei de baschet feminin CSM Târgoviște, înscrisă în Liga a II-a de cuplul Ciprian Prisăcaru – Cătălin Tănase, după un deceniu de performanță la nivel național și internațional. Veți afla amănunte incredibile din vestiarul unei formații în care se pompează bani publici cu nemiluita, bani de care n-ar beneficia, însă, și puținele localnice din lotul pregătit de Tănase în perioadele când nu se află la acțiunile FR Baschet sau în biroul de director al CSȘ Târgoviște. Intoxicați cu articole laudative, unele chiar grețoase, vezi cazul celui mai recent interviu oferit de președintele Prisăcaru unor jurnaliști care sunt plătiți lunar pentru a-i face imagine boss-ului, târgoviștenii iubitori de baschet – atâția cât au mai rămas – au dreptul să știe adevărul.

1. Doar patru jucătoare sunt crescute la Târgoviște

De la instalare (01.09.2016) și până astăzi, Prisăcaru a tot bătut moneda pe prezența masivă a localnicelor în echipa de baschet feminin a clubului Primăriei. În realitate, doar patru dintre cele 13 sportive din lot sunt dâmbovițence și au crescut la CSȘ Târgoviște, pe vremea când antrenorul Tănase nu avea trei job-uri, toate plătite din bani publici. Samira Stan, Cristina Anastasescu, Daiana Tănase și Theodora Dumitru s-au format la CSȘ, celelalte tinere din lot fiind transferate în ultimii ani la CSM de la cluburi din afara Dâmboviței, multe încă din perioada în care secția era condusă de Marius Dobă. Alexandra Ghiță, spre exemplu, a venit de la ABC Star București, iar Carla Popescu, originară din Tg. Jiu, de la Craiova. De curând, la Târgoviște a ajuns și Vaida Laura Erika, de la Olimpia București. Toma, Arnold și Chivu au fost legitimate aici mult după terminarea junioratului. De notat că de curând au fost mutate în apartamente cu chiria plătită de club și baschetbalistele cazate la căminul CSȘ din centrul Târgoviștei, intrat în reabilitare. “Tănase nu e atât de puternic pe cât vrea să dea impresia, dovadă că jucătoarele de la București stau bine mersi câte două în apartamente de lux, iar ale lui, de la U18, prin căminul de la gară, de sub pod”, vorbesc sursele noastre.

2. Mâncarea la fast-food, din diurna dată de club

Cele mai multe dintre junioarele de la CSM – CSȘ sunt obligate să mănânce la fast-food după meciurile disputate în deplasare. Povestesc fetele: “Primim câte un meniu la KFC sau la MC Donalds, depinde ce e mai aproape de sala unde jucăm. De multe ori, meniurile sunt picante. În 15-20 de lei de persoană, maxim, ni se oferă această masă, dacă vrem altceva sau suplimentar, ne plătim din buzunar”. Jucătoarele au o diurnă de 30 de lei pentru masă în zilele cu meciuri oficiale, bani care nu ajung niciodată la sportive, o parte fiind returnați în contabilitate după achitarea notei de plată de la fast-food-uri (!). Au existat și momente tensionate, și chiar de curând. Două sunt elocvente: într-o deplasare în Capitală, o baschetbalistă a refuzat să consume burgerul din cale-afară de picant. “Mi-a spus cineva din staff că altădată va face comandă separat pentru prințese”, a vorbit sportiva printre lacrimi. Șoferii mijloacelor de transport au refuzat de multe ori meniul din restaurantul de tip-fast-food.

4. Echipamentul e plătit de părinți

În primăvară, Prisăcaru și Tănase le-au solicitat părinților de la grupele de junioare să achite contravaloarea echipamentului comandat de club. Părinții sportivelor s-au conformat și au achitat imediat 180 de lei pentru un rând de echipament, care ar fi fost ulterior îmbrăcat o singură dată, la un joc oficial. “Ni s-a spus că iese mai ieftin dacă e comandat pe club, și că noi trebuie să dăm suma asta. Echipamentele sunt inscripționate cu CSȘ – CSM”, au povestit părinții.

În episoadele următoare, vom vorbi despre jucătoarele de la grupele de junioare date afară fără vreo explicație, despre antrenamentele la care nu ajunge antrenorul, despre salariile de la echipa de Liga a II-a negociate pentru Liga Nationala și despre alte aspecte inimaginabile pentru conduita unui club care a tocat, doar în acest an, aproape două milioane de euro.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *