EDITORIAL. Da’ cu fotbalul ce-aveți?

By
Updated: October 7, 2017

Printr-o apăsare de buton, într-o jumătate de secundă, consilierii locali au aprobat vineri la amiază o suplimentare a bugetului CSM Târgoviște cu vreo jumătate de milion de euro, în condițiile în care clubul condus de Prisăcaru Ciprian a cheltuit deja 1.5 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, pentru un loc 4 la baschet și-un loc 3 la volei, în competiții submediocre. Totul e decontat din banii încasați de Primărie de la contribuabili, adică de la amărâții care își iau de la gură să își plătească taxele și impozitele. O zi mai târziu, stadionul Eugen Popescu: 300 de microbiști stau în ploaie și în frig, sub umbrelele cu care îi lasă, de data asta, jandarmii, alături de Chindia Târgoviște. Se bucură pentru o victorie cu Snagovul, se uită în clasament și își văd favoriții pe podium. Cum s-a întâmplat de zeci de ori în ultimii doi ani și jumătate, doar că atunci când s-a tras linie, Chindia n-a mai fost deasupra. În spatele tribunei a II-a, ale cărei ruine sunt acoperite cu un banner pe care abia se mai văd numele asociaților de la Chindia, la fiecare lună mai răsare câte o vilă. Cu 500.000 de euro, cât au mai dat CSM-ului habarniștii din CLM vineri, se putea face nu doar un teren de antrenament după care tânjesc juniorii, ci poate că s-ar fi consolidat și bătrâna tribună, închisă de ISU acum un deceniu. Două vorbe de la ședința de consiliu: din 14 consilieri prezenți, 14 au considerat oportun să se aloce încă o basculantă de bani la CSM. Unul singur a ridicat câteva probleme, și acelea semnalate de specialiști, prin sms.  Omul nu știa nici măcar ce secții are clubul. Niciun ales local, dar niciunul, nu a catadicsit să-l taxeze pe Prisăcaru pentru tupeul nesimțit de a cere două milioane de euro la un club unde performanța e un termen străin de cel puțin un an și jumătate. Ba chiar, în mod clar după înțelegeri parafate dinainte, același Prisăcaru și-a permis să prindă în bugetul inițial – atenție, nu la rectificare – vouchere de vacanță pentru angajații de la CSM, în condițiile în care campionul de la box, Cătălin Cristea, nu primește o ciorbă pe zi, iar lui Andrei Luca, fiul fostului mare boxer, i-a fost refuzată o indemnizație de efort de 200 de lei.

Pare de neînțeles cum fotbalul nu a fost niciodată opțiunea numărul unu a aleșilor locali, iar banii au curs cu grămada către sporturile feminine. În vremurile de tristă amintire pentru sportul rege în care primar a fost Boriga Gabriel, Târgoviștea a “reușit” contraperformanța de a retrograda din Liga a III-a, sub comanda lipitorului de afișe Vișan Marius. Vorbim despre sezonul 2009-2010, în care baschetbalistele huzureau pe salarii de zeci de mii de euro, iar în celebrele deja deplasări din Canare sau Rusia avioanele se umpleau cu rude ale jucătoarelor sau membri ai partidului de la putere, “excursiile” fiind plătite, evident, de club. Din 1998 și până în 2016, pe Eugen Popescu nu s-a vorbit de promovare. În tot timpul ăsta, alții și-au făcut stadioane de la zero sau le-au reabilitat pe cele existente: Cluj, Ploiești, Craiova, Târgu Jiu, Giurgiu, Brașov, Piatra Neamț, Turnu Severin, Mediaș, Mioveni, Chiajna, Galați, Pitești sunt doar câteva exemple în care fotbalul s-a mișcat în ultimii 20 de ani. În afara de promisiuni, și astea exclusiv din 2012 încoace, mai precis de la alegerile locale de acum cinci ani, la Târgoviște nu a fost nimic. E păcat de o echipă frumoasă, care ar fi meritat mai mult, și de publicul numeros care vine week-end de week-end în tribune, pe ninsoare, pe ploaie, pe arșiță sau pe ger.

2.400.000 lei este bugetul anual al Chindiei Târgoviște, susținut în cote egale de Primăria Târgoviște și CJ Dâmbovița

2.300.000 lei a obținut CSM Târgoviște la rectificarea bugetară de vineri, fonduri solicitate pentru consum în perioada octombrie – decembrie 2017

P.S. Despre construcția noului stadion nu se mai aude nimic, de luni bune.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *