Guvernul a dat verde pentru stadionul de 12 milioane de euro și 5500 locuri de la Alexandria. Târgoviștea mai așteaptă

By
Updated: July 22, 2017

Guvernul României a adoptat recent o hotărâre prin care aprobă indicatorii tehnico-economici pentru construcția unui stadion de 5.500 locuri la Alexandria, în Teleorman, cel mai sărac județ din țară. Cei mai mulți bani vor veni de la stat, prin Compania Națională de Investiții. Interesant este că noua arena va fi construită la câteva sute de metri de locația unde echipa din localitate, acum abia în Liga a III-a – își dispută de decenii bune meciurile de pe teren propriu. Gazeta Sporturilor scrie că o zonă verde de relaxare, cu foișoare și piste de ciclism, va fi distrusă pentru a se construi aici stadionul de 12 milioane de euro. Tot în municipiul reședință a județului Teleorman au fost finalizate în această primăvară lucrările de modernizare a Sălii Polivalente, gazda unei echipe mediocre de baschet feminin, BT Alexandria, locul 8 în sezonul trecut al LNBF, competiție cu zece participante. Revenind la stadion, primele discuții s-ar fi făcut, la nivel local, în 2015, iar documentația inițială a ajuns la CNI un an mai târziu. La Târgoviște, în schimb, autoritățile promit să construiască o arenă nouă de șase ani, răstimp în care abia dacă s-au văruit toaletele de sub tribuna I a bătrânului Eugen Popescu.

Cronologia promisiunilor de la Târgoviște:

2011: Stadion de cinci stele la Târgoviște

2012: Noua arenă va fi gata în 2015

2013: Stadion cu fonduri europene

2014: “Noul stadion de la Târgoviște prinde contur”

2015: Prisăcaru: După ce se va finaliza noul stadion, vom da o altă utilizare actualului teren. Probabil că una turistică

2016: Vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici

2017: Noua arenă va putea găzdui 12.000 de locuri

P.S. Ne așteptăm să apară noi comunicate de presă după acest articol, sau, de ce nu, noi site-uri pe piața media locală cu articole lingușitoare și cu administratori din rândul angajaților Primăriei, cum am observat că se poartă în ultima perioadă.

Comments

comments

One Comment

  1. Baschet

    July 24, 2017 at 10:23 am

    Îmi pare rău că ești răutăcios, direct proporțional cu spiritul de jurnalist de anchetă! Spui că la Alexandria, unde într-adevăr este o echipă mediocră, nu merită să se facă o sală nouă! Însă Alexandria nu s-a aruncat la cheltuieli demne de un club de fotbal, nu a dat salarii pe care nici fotbaliștii de prima ligă le au, nu au făcut cheltuieli faraonice! Alexandria a ieșit demn dintr-un campionat ce plătește prea mult unor jucătoare mediocre, la Alexandria nu exista salariu mai mare de 1000 euro! Tîrgoviște e acum victima propriilor decizii din trecut, îmi pare rău că e în situația actuală! Și da, chiar dacă nu vrei să vezi, nu Tănase, nu nea Vali, nici măcar Prisăcariu nu sunt vinovați de beleaua cu grecul! Poți să zici că Tănase e uneori mai grobian, nea Vali se aprinde ușor ori că Prisăcariu e un sinecurist! Da’ nu ei au adus echipa asta în situația de a nu putea face transferuri, fiind victima unor impresari și jucătoare ce pot cere chiar și luna de pe cer. Îți citesc articolele de mult însă în ultima vreme sunt extrem de subiective. Fără supărare, sper ca acest comentariu să treacă de cenzură!
    P.S. Shanita Arnold a fost cea mai bună pasatoare în sezonul trecut, medie peste Părău, Butulija sau altele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *