EDITORIAL. V-ați bătut joc de Pătru!

By
Updated: June 24, 2017

Am scris primii despre golănia care îl viza pe Dragoș Pătru, un nume care ar trebui să stea în primele pagini ale istoriei fotbalului târgoviștean. 14 ani la seniorii Chindiei, sute de meciuri în tricoul roș-albastru, prestații lăudabile chiar și la 37 de ani, fix în primăvara asta, nimic n-a contat în fața ordinului de la partid, sau, mai bine zis, în fața poruncii proaspătului membru de partid care ar fi ordonat execuția. Într-un oraș mare, cu o galerie respectată și respectabilă, lumea ar fi ieșit în stradă și le-ar fi cerut socoteală celor care s-au încurcat în declarații pentru mazilirea lui Dragoș Pătru. La Târgoviște, în afara câtorva suporteri care au comentat exclusiv în mediul online, probabil se va murmura puțin la primele meciuri oficiale și atât. Primăria e ocupată cu KFC-ul, antrenorul îi caută pe Google pe jucătorii care îi sunt aduși pe filiera Dinamo, iar alții își freacă mâinile cu supraevaluarea construcției unui teren sintetic, care a ajuns să coste 450.000 de euro. Ca o paranteză, în 2014, două terenuri ar fi costat Primăria 200.000 de euro. Cui să-i mai pese de Căpitan, în condițiile astea, când toți își văd întâi de propriul buzunar? După o viață petrecută la Târgoviște, Pătru a fost aruncat precum o măsea stricată. Același jucător care azi nu mai e bun de Chindia, unde ajung toate trompetele de la Dinamo sau Viitorul, a fost aproape integralist sezonul trecut, în Liga a II-a, la echipa asta care a supraviețuit anual cu nici un sfert din banii tocați la CSM Târgoviște de călăul fostului căpitan. Într-un gest de disperare, ăsta mic precum piticul care a făcut celebru Turnul Chindiei s-a apucat să-și toarne cenușă în cap pe o rețea de socializare, postare care ne-a stârnit dezgustul și scârba. Un personaj demn de tot disprețul nostru care n-a făcut o deplasare cu Chindia în ultimii ani și n-a venit la meciurile de acasă decât în preajma alegerilor, pentru selfie-urile de rigoare, vezi meciul cu Gaz Metan Mediaș. Același monument al neputinței a rămas în memoria jucătorilor de la Chindia – mulți și acum pe Eugen Popescu – prin convocarea unei ședințe jenante în zorii unei duminici, la Primărie, pe vremea când avea tupeu și mai mare decât astăzi. Un neica-nimeni, despre care nu e nicio plăcere nici să scrii, nici să vorbești, un zero barat dar care, din păcate, ca și consecință a limbilor date cu consecvență în fundurile grase, ajunge să-și bată joc de simbolurile noastre. Mai rău decât KFC.

Un mesaj pentru Pătru: ne știm de douăzeci de ani, căpitane, și ești demn de respectul nostru, al celor care am bătut mii de kilometri pentru echipa asta, fără interese și fără pretenții, doar din dragoste pentru culori. E imposibil să îți cerem să uiți Chindia, să uiți de fotbalul din Târgoviște, deși ai avea suficiente motive să o faci, după modul cum s-a produs această despărțire. Mergi înainte, sigur e un loc bun și pentru tine pentru lumea asta, pune ghetele în cui, dacă asta consideri, dacă nu, mai dă-le o lecție profitorilor care ți-au ordonat execuția.

P.S. Acum vreun an și ceva, spre sfârșitul primăverii lui 2016, doar șapte suporteri am mers după Chindia la Baia Mare, 600 și ceva de kilometri dus și tot atâția întors. Dragoș Pătru a fost cel mai afectat jucător din lotul Chindiei, după meciurile care au trimis UTA la baraj și Chindia pe locul 3. Și-ar mai fi dorit o promovare, ar fi fost a cincea cu Chindia, sau măcar un baraj pentru Liga I. Avea 36 de ani acum un an și urma să fie titular un întreg campionat.

P.S. 2: S-a tot vorbit că lui Pătru i se va face o ofertă concretă pentru a rămâne în staff-ul clubului. Nici până astăzi nu s-a întâmplat asta, chit că fostul căpitan a fost chemat zilnic la stadion, pentru așa-zise discuții.

FOTO: Trei dintre cei șapte suporteri ai Chindiei pe stadionul din Baia Mare, unde călăul lui Pătru nu a călcat niciodată, cum n-au făcut-o nici cei care ridică astăzi mâna pentru bugetul Chindiei.

Foto: Eduard Găiseanu.

Text: Ionuț Marin

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *